Program de 12 ore pentru polițiștii operativi din IPJ Olt

În data de 6 noiembrie la sediul Poliției municipiului Caracal, IPJ Olt, la solicitarea membrilor Sindicatului EUROPOL, a avut loc ședința la nivelul Biroului de Ordine Publică la care a participat și adjunctul Poliției Mun. Caracal și șeful Biroului de Ordine Publică.

Pe ordinea de zi a ședinței a fost posibilitatea implementării programului de lucru în ture de 12/24, 12/48 la nivelul Biroului de Ordine Publică, având în vedere că nu mai puțin de 18 lucrători din cei 20 încadrați la nivelul structurii, și-au exprimat dorința implementării acestei forme de program.

În cadrul discuțiilor, președintele Sindicatului Europol- Filiala Olt a expus și susținut dorința majorității polițiștilor, expunând avantajele și nevoile, așa cum s-a întâmplat de altfel și la nivelul BOP din cadrul Poliției  Mun. Slatina.

La finalul discuțiilor cu factorii de conducere, s-a înțeles necesitatea, cât și dorința majorității agenților de siguranță publică din cadrul BOP Caracal de a da curs solicitării și a veni în sprijinul oamenilor prin natura funcțiilor pe care le dețin la nivelul instituției, rămânând să se stabilească  data la care urmează  să se implementeze această formă de program.

Reiterăm faptul că deja la nivelul BOP din cadrul Poliției Mun. Slatina a fost implementat acest tip de program cu data de 01.11.2020, la solicitarea organizației noastre, ca urmare a solicitărilor venite din partea polițiștilor care își desfășoară activitatea  în cadrul acestei structuri. Avantajele acestui tip de program sunt multiple, printre ele numărându-se: continuitatea în teren, eliminarea inechităților în ceea ce privește efectuarea turelor de noapte, zilelor libere luate sâmbăta și duminica sau de sărbători legale, stabilitatea pe zonele de responsabilitate, precum și permanentizarea formării patrulelor în contextul pandemiei de Covid-19, reducând riscul răspândirii acestui virus. Și la nivelul acestei structuri, dintr-un efectiv de 45 de polițiști, 38 dintre aceștia au susținut acest tip de program, ceea ce arată în mod clar eficiența și flexibilitatea acestuia.

Mai mult de atât , în urma discuțiilor purtate cu șeful Politiei Mun. Slatina, acesta a acceptat solicitarea lucrătorilor privind efectuarea schimbului de tură la ora 07.00, respectiv 19.00, dând dovadă de o reală înțelegere și sprijin față de nevoile polițiștilor.

Ne punem speranța că vom reuși să sprijinim implementarea acestui tip de program la cât mai multe structuri de poliții orășenești ținând cont de avantajele acestuia, atât pentru instituție, cât și pentru polițiști. Vom continua demersurile sindicale la care ne-am ancorat pentru a putea reprezenta membrii de sindicat la nivel maxim.

Viitorul ne aparține!

Echipa Filialei Olt a Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Program de 12 ore pentru polițiștii operativi din IPJ Olt

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.