Problemele polițiștilor bucureșteni, discutate cu conducerea Poliției Capitalei

Astăzi, începând cu ora 10.00, a avut loc la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, o ședință de dialog social, la care au participat și reprezentanți ai organizației noastre sindicale.

A fost prezentată ordinea de zi de către directorul general și s-a prezentat concepția de lucru care a fost gândită cu ocazia evenimentelor ce vor urma:

– vizita Papei Francisc din perioada 31.05-02.06.2019;

-modalitatea de organizare a programului de lucru pentru polițiștii care vor fi angrenați în misiunile privind alegerile europarlamentare;

-proiect al procedurii de lucru privind concepția conducerii D.G.P.M.B. referitor la activitatea de patrulare a polițistilor din subordine.

  • În perioada vizitei Suveranului Pontif, vor fi angrenati peste 2000 polițiști în această activitate, pe tot traseul de deplasare, cît și în alte activități conexe vizitei. Se va organiza o simulare a misiunii, ocazie cu care toți polițiștii care vor paticipa , vor fi pontați si plătiți conform pontajelor si activităților desfășurate și se va lucra în schimburi de 12 ore.
  • Cu privire la alegerile europarlamentare, am primit garanții din partea conducerii D.G.P.M.B că vor fi respectate toate normele legale în vigoare, polițiștii vor fi planificați în schimburi de 12 ore și se va primi sprjin, prin personal de la SRPCIV și Pașapoarte, de asemenea urmând a se întocmi pontajele necesare punerii în plată a drepturilor bănești ocazionate cu efectuarea acestor activități, fonduri de care instituția s-a asigurat că există și nu vor exista probleme cu punerea în plată.
  • În ceea ce privește activitatea de patrulare a polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei, conducerea are în plan un proiect de procedură de lucru, care să uniformizeze și să eficientizeze această activitate. Am solicitat să ne fie remis un exemplar al acestui proiect, pentru a putea consulta membrii și să putem face propunerile cele mai bune, atât în interesul oamenilor cât și al instituției. Vă vom ține la curent, pe parcurs ce vom avea mai multe informații.

Reprezentanții organizației noastre au supus atenției conducerii D.G.P.M.B., mai multe probleme cu care se confruntă polițiștii, probleme care ne-au fost sesizate de către membrii de sindicat și pe care anterior le-am adus la cunoștință și in scris.

  • Am repus în discuție acea propunere a conducerii de modificare a Grupelor Operative constituite la nivel de sector, modificare la care am tansmis deja punct de vedere și un set de propuneri motivate, urmând a ne apleca asupra acestei propuneri de modificare, după data de 01.06.2019, fiind asigurati de către conducere că nu se va lua o decizie până când nu ne vor consulta;
  • De asemenea am deschis subiectul cu privire la condițiile de muncă, în care polițiștii își desfășoară activitatea, despre întreținerea autoturismelor de serviciu (în special spălatul acestora) cât și a pregătirii sportive (în timpul programului de lucru, conform OMAI 154/2004) pentru colegii care își desfășoară activitatea în ture/schimburi. Directorul General al Poliției Capitalei a promis că problemele ridicate de către reprezentanții nostri vor fi evaluate, discutate cu șefii de sector și rezolvate în cât mai scurt timp, fiind probleme importante pentru imaginea instituției.

Discuțiile au durat aproximativ 2 ore, timp în care conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a lăsat impresia de deschidere către dialog și întelegerea problemelor cu care se confruntă oamenii din subordine. Acordăm credit, pentru moment, și vă vom ține la curent cu privire la rezolvarea problemelor indicate.

Nu ezitați să ne contactați, de fiecare dată, când considerati că vă sunt încălcate drepturile sau se exercită anumite ”presiuni ” asupra dvs., în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Problemele polițiștilor bucureșteni, discutate cu conducerea Poliției Capitalei

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.