Primul conflict de muncă declanșat la nivelul MAI

Trăim vremuri noi, dar cu metehne și obiceiuri bine împământenite în trecutul glorios al comunismului. Asa cum v-am anunțat de mai bine de o săptămână, Sindicatul EUROPOL, prin Federatia PUBLISIND la care este afiliat, a solicitat MAI negocierea Acordului colectiv pentru politisti, având în vedere ca acesta a expirat din 23.05.2016.

Deși conform Legii Dialogului Social 62/2011, reprezentanții MAI aveau obligația sa inițieze negocierea în termen de 10 zile calendaristice de la data solicitării noastre, se pare că aceștia aplică politica struțului, în speranța că vom renunța la demers.

Cu toate că am fost certați de unii “lideri sindicali” pentru materialul anterior în care am dezvăluit jocurile de culise din ultimele luni pe tema acestui subiect, dar și pentru că prejudiciem “colaborarea instituțională” pe care ei au clădit-o cu foarte mult efort, suntem determinați să nu mai permitem celor din MAI să își mai bată joc de polițiști.

Indiferent de natura intimidărilor și de presiunile care vor fi exercitate asupra noastră, vom continua să punem presiune pe conducerea MAI să înceapă negocierile colective pentru semnarea unui nou Acord. Vă reamintim importanța acestui document din perspectiva drepturilor care pot fi negociate cu privire la condițiile de muncă, programul de lucru și alte drepturi suplimentare care nu sunt prevăzute în legislația de bază.

Pe această cale, pentru refuzul conducerii MAI de a începe negocierea colectivă la solicitarea legitimă și legală pe care am înaintat-o, vă anunțăm oficial că am declanșat conflictul colectiv de muncă. Este pentru prima dată în istoria MAI când o organizație sindicală declanșează conflictul colectiv, însă nesimțirea cu care acționează cei numiți să conducă destinele ministerului ne obligă să asemenea reacții. Nu acceptăm scuzele deja consacrate referitoare la plecarea ministrului peste câteva săptămâni, deoarece toți cei care azi încalcă legea vor rămâne pe funcțiile lor călduțe, indiferent ce ministru va veni.

Astfel, începând de azi, în termen de 3 zile lucrătoare, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va desemna un delegat pentru participarea la concilierea obligatorie prevăzută de lege.  În termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data desemnării delegatului, Ministerul Muncii are obligația de a convoca părțile.

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL are mandatul membrilor săi să ia atitudine față de haosul existent care trenează de mai mult timp la nivelul MAI-ul, dar și pentru lipsa de respect manifestată de instituție față de drepturile elementare ale polițiștilor. Am ajuns la un nivel al umilinței pe care nu îl mai putem accepta, și asta în timp ce alte categorii profesionale similare ca și aport în serviciul public pe care îl oferim, au beneficiat de recunoașterea unor drepturi și chiar de măriri salariale.

Facem un apel la toți polițiștii și chiar și la liderii celorlalte sindicate să fie alături de noi și să ne susținem împreună cauza. Vă vom ține la curent cu orice noutate legată de acest subiect.

Viitorul ne aparține!

Cosmin Andreica – Președinte

Sindicatul EUROPOL: Primul conflict de muncă declanșat la nivelul MAI

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Eu de exemplu cu încă câțiva colegi de la Olt ne luptăm pentru sporul de fidelitate si in curând vom ajunge si in instanța! Precizez că suntem dintre cei care nu avem deloc,ideea este că nu inteleg de ce ceilalți nu zic/fac nimic pentru dobândirea lui sau actualizarea. In fond este dreptul nostru!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută