Primele articole ale noii uniforme – Prima dezamăgire!

Data de 15 iulie a reprezentat pentru cei peste 300 de absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” un moment unic în viață, plin de fericire însoțită de o încărcătură emoțională aparte.

Pentru noi și pentru polițiștii din teritoriu, momentul solemn a venit însă la pachet cu prima mare dezamagire… cruntă! Am putut sa vedem primele repere din ”noua uniformă”, pe care mințile luminate din cadrul IGPR au conceput-o și realizat-o într-o secretomanie tipic comunistă, fără nicio consultare publică. Iar rezultatul este nu dezamăgitor, ci aproape execrabil, din mai multe considerente pe care le vom enumera în cele ce urmează.

Promoția de absolvenți din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”au primit urmatoarele echipamente:

1. Pantofi intervenție vară

Așa cum am relatat în comunicatele precedente, am sperat până în ultima secundă că vom vedea un pantof modern, cu proprietăți superioare pentru protecția piciorului. A iesit…nici noi nu știm ce! Un pantof care nu are nicio treabă cu partea tactică, format dintr-o combinație nefericită între cordură și piele, cu un sistem de închidere greoi și care va ceda în timp, format din niște găici de material și un șiret textil clasic.

AM SPUS-O ȘI ATUNCI, O SPUNEM ȘI ACUM – pentru un pantof tactic, șiretul tubular trebuie condus prin ocheți din plastic rezistenți, acesta trebuie sa fie semi-elastic pentru a conferi mobilitate maximă piciorului, nu trebuie petrecut prin limbă pentru că o va deforma sau rupe în timp și nu trebuie să conțină piele de niciun tip în varianta de vară.

Inserțiile privind rezistența corpului pantofului se realizează prin aplicarea la cald a unor elemente specifice din material plastic, semi-elastic, în niciun caz prin cusături simple care perforează fețele pantofului și vor lăsa apa să patrundă!! Talpa pantofului este execrabilă, un cauciuc simplu care nu arată nicio proprietate superioară, pastile de șoc lipsă în partea calcaneului, desen antiderapant simplist și antic.

Exact ca in specificație – “cauciuc vulcanizat”. Pentru prețul plătit, de aproape 365 de lei/pereche, putem să ne uităm la încălțămintea tactică de la M-TAC, unde contra sumei modice de 355 de lei, putem achiziționa o pereche de pantofi de intervenție de ultimă generație care nu se va compara niciodată cu ce au primit absolvenții academiei de poliție.

2. Bocancii de iarnă

Se pare că specialiștii IGPR nu renunță nici în al 13-lea ceas la conceptul bocancului full-leather! Nu putem, efectiv, să ințelegem de ce mințile luminate din această instituție nu se uită la marii producători de încălțăminte tactică și să învețe în anul de grație 2022 că un BOCANC sau GHEATĂ de iarnă se confecționează în proporție de peste 70% din Cordură 2000DN Thinsulate, ocheți aplicați și nu perforați în corpul încălțămintei, limba cu pliu la nivelul corpului încălțămintei pentru ca înșiretarea să nu afecteze structura, iar talpa să aibă minim 2 straturi.

La acest moment, absolvenților le-au fost repartizate niște ghete clasice, din piele, cu sistem de înșiretare exterior care nu are nicio treabă cu încălțămintea, iar tratarea pentru hidrofobizare a pielii suntem siguri că se va spăla după prima ploaie. Din această cauză, marii producători au renunțat de mult la 80% piele și restul Cordură, pentru că materialul sintetic se fabrică direct impermeabil și se poate dubla cu material specific de protecție contra frigului. Și nici nu costă mult. Tot 400 de lei…

3. Scurta

Aici avem de a face cu un reper pe care nu-l regăsim în achiziția IGPR, dar cei de la Academia de Poliție l-au achiziționat. Acest articol din componența „noii uniforme„ se dorește a fi o jachetă impermeabilă pentru sezonul primăvară-toamnă. Ce putem remarca în acest caz…. Că s-au folosit aceleași ETERNE țesături din poliester în 3 straturi imper-respirabile? Că nu există concept pentru softshell am ințeles, că instituția nu este în stare să realizeze o jachetă la nivelul anului 2022, am înțeles și asta, dar efectiv să nu fie în stare să realizeze o jachetă cu cusături ascunse, ne depășește orice capacitate de înțelegere.

Studiind rapid acest articol am observat modul total neîngrijit de producție, cu resturi de ațe lăsate pe interior, cusături neîngrijite, fermoar clasic, chinezesc, de o calitate inferioară, bride superioare care sunt realizate doar pentru a fi acolo și fără a avea nicio treabă cu motivul pentru care au fost concepute. În continuare ne intrebăm de ce mai marii instituției nu se uită spre Vest, să observe că majoritatea jachetelor de poliție NU mai au buzunare în talie ci la nivelul pieptului pentru că centura cu accesoriile din dotare fac imposibilă accesarea buzunarelor din talie. Dar așa este când faci poliție din birou și nu ai nicio treabă cu strada…

4. Polarul și șepcuța – aici efectiv nu avem ce să spunem. Sunt atât de prost și de oribil realizate, încât am aduna alte 2 pagini de critici, iar mai-marii instituției care au văzut hoți doar la televizor nu vor realiza că inclusiv șepcuța personajului Mario din jocurile practicate de copii la TV pare mai serioasă decât cea repartizată la acest moment promoției de ofițeri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza„.

În concluzie, așa cum ne așteptam, noua uniformă este un eșec total. Și probabil pentru că în promoția 2022 a acestei instituții de învățământ nu s-a aflat vreun chestor de poliție, nu s-a căutat altceva decât cheltuirea rapidă a banului public, pe niște articole de echipament care nu au nicio treabă cu nevoile Poliției Române, fără minimum de consultare publică, fără teste în segmentul operativ-stradal, cu materiale arhaice care și-au arătat inutilitatea în ultimii 20 de ani.

În ceea ce privește uniforma de ceremonie în care au defilat absolvenții promoției 2022, nu putem să nu remarcăm faptul că absolvenții au arătat impecabil, iar pe cale de consecință felicităm producătorul acesteia pentru modul deosebit în care au fost realizate sacourile.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Primele articole ale noii uniforme – Prima dezamăgire!

Distribuie

3 răspunsuri

  1. In uniforma asta noua, politistul va arata ca un paznic de WC public din Cucuieti. Dar ati vrut sepcute, nu caschete si asta ati primit. Nu va puteti plange ca va incomodeaza caschetele de acum inainte. Dar cum o sa va impuneti in fata cetatenilor in uniforma asta de paznic de buda?

    Pe de alta parte, uniformele de ceremonie sunt putin modificate, unele dintre ele. Dar nu se poate vedea bine din filmarea aia de la ceremonie. De ce nu se prezinta si publicului in asa fel incat sa le poata recunoaste si omul simplu si sa poata deosebi ce institutii si structuri reprezinta acele uniforme?

  2. Sincer, gardienii publici, pardon, “politistii locali”, o sa arate mai bine decat politistii adevarati.
    Dupa atata tam-tam de cativa ani de zile despre noua uniforma de politie, avem asta… S-a scremut muntele ca sa nasca un soricel.

  3. La DGL…oameni vechi= idei vechi..Aceasta directie din MAI este condusa de fl.(fluturele)PELIN…GRAD..dupa nume puteti sa va dati seama ca este foarte OLD BOYS.Stilystii din cadrul MAI sunt de conceptie tot comunisto-cazona…adica mai pe romaneste căprari si le plac in continuare uniforma RUSA..ca asta au facut acum 35 de ani cand sau instruit la Academia FRUNZE de la Moscova.Revin la un citat din articol “nu s-a căutat altceva decât cheltuirea rapidă a banului public, pe niște articole de echipament care nu au nicio treabă cu nevoile Poliției Române, fără minimum de consultare publică, fără teste în segmentul operativ-stradal, cu materiale arhaice care și-au arătat inutilitatea în ultimii 20 de an”.TOTAL GRESIT SAU FACUT ACESTE CHELTUIELI PENTRU CA NISTE FABRICI DE CONFECTII (de doi bani vezi Monica design si o fabrica de la Buzau),IUBITE DE CHESTORII
    logisticieni, care ce credeti ca fac…..aduc niste comisioane grase in buzunarele domnilor baroni ( chestory stylisti) ai MAI.Tot inainte ca si inainte stimati TOVARASI SI PRIETINI!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută