Prima întalnire pe ordinul privind majorarea de 40%

Vă informăm că azi începând cu ora 14:00, la sediul MAI va avea loc prima întâlire a grupului de lucru în vederea elaborării Ordinului de ministru privind condițiile de acordare a majorării dar și a activităților care fac obiectul acestei noi instituții, unde va participa și un reprezentant al Sindicatului EUROPOL.

Precizăm că, asemenea majorării de 75% pentru orele lucrate în zilele de repaus, sărbători legale și în alte zile în care potrivit legii nu se lucrează, vor exista și în acest caz o serie de anomalii în aplicarea acestui drept salarial și chiar abuzuri. Spunem aceasta deoarece, această nouă instituție va putea fi folosită împotriva polițiștilor prin planificările abuzive ale șefilor care îi vor „imobiliza” la domiciliu pe polițiști câte 3 sau chiar 4 săptămâni, în mod legal.

Este evident că acordarea acestui spor va veni însoțită de o serie de obligații și interdicții în sarcina polițistului, pe care nu le avea până în prezent. Mai mult, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la modificarea programului de lucru la diferite unități unde, în prezent, polițiștii sunt planificați pe toată perioada celor 24 de ore, conform art. 39 și 44 din Legea 360/2002, și a căror șefi ar putea să constate că e mai ieftin să le plătească polițiștilor 4 lei/oră decât să le plătească 10 lei/oră pentru programul normal de lucru.

Propunerea organizației noastre va fi în sensul existenței unui acord prealabil dat de polițiști, anterior planificării acestora serviciul de continuitate a îndeplinirii atribuțiilor specifice, în afara programului de lucru, de la domiciliu. Părerile în rândul personalului sunt împărțite, sens în care este justificat acest acord prealabil pe care noi îl vom susține.

Dacă doriți să contribuiți cu propuneri punctuale pe acest proiect de ordin, în virtutea principiului de participare activă a membrilor pe care îl promovăm, vă invităm să ne trimiteți propuneri, până la ora 14:00 pe adresa de e-mail sindicateuropol@gmail.com.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Prima întalnire pe ordinul privind majorarea de 40%

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută