Prima femeie ministru din istoria MAI

Urmărim cu atenție declarațiile de pe scena politică referitoare la viitoarea componență a cabinetului Grindeanu și constatăm ca avem prima femeie din istorie propusă la cârma Ministerului Afacerilor Interne.

Carmen Daniela Dan are 46 ani, s-a născut în București iar actualmente este senator și ocupă funcția de președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat.

Anterior alegerilor din 11 decembrie 2016, a fost prefect de Teleorman, în perioada 2014-2016, după ce a ocupat în două rânduri funcția de subprefect în 2012 și 2014.

Cu privire la studii, din datele publicate în C.V., aflăm că a absolvit Liceul de filologie-istorie Zoia Kosmodemianskaia, Bucureşti în 1989, iar în anul 2000 a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice București, dar atenție, cu examen de licența la Academia de Poliție „Al. I. Cuza”. În anul 2003 se înscrie la Academia de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a luat diploma de masterat în Managementul Afacerilor Publice Europene.

Referitor la istoricul profesional, aflăm că în perioada 1990-1996 a activat ca secretar la Școala generală nr.3 Videle, după care, până în 2002 a lucrat ca referent și teller front office la două bănci. Din 2002 devine consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, iar din 2010 până în 2012 a fost director la Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Teleorman.

Este evident că această propunere a venit pe fondul experienței acumulate de Carmen Daniela Dan exclusiv în administrația publică, fără a avea însă vreo legătură cu munca de poliție sau cu obiectul activității noastre. Privim cu rezervă asupra capacităților profesionale, dar și asupra obiectivelor pe care și le va asuma. Fără a mai face alte supoziții, îi acordăm prezumția de bună credință, până la proba contrarie, și apreciem că și în situația în care nu are niciun fel de legătură cu structura de ordine publică și apărare națională, dacă se va înconjura de oamenii potriviți, ar putea obține rezultate și ar putea genera schimbarea pe care o așteptăm de ceva vreme.

Carmen Daniela Dan, urmează să fie audiat în comisiile de specialitate din Parlament, urmând ca în situația în care este validată, să depună jurământul în zilele imediat următoare.

Cu toate că ne-am fi dorit să comentăm mai mult pe marginea acestei propuneri, și să dezbatem capacitățile de „profesionist” în acest domeniu, nu putem sa fim ipocriți și să uităm experiența cu Petre Tobă, care a venit din interiorul nostru, și care a dezamăgit profund. De aceea, suntem pe poziții și așteptăm cu interes prezentarea obiectivelor pe care și le va asuma.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Prima femeie ministru din istoria MAI

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Ministrul are o intreaga structura si un intreg aparat care sa il ajute in luarea deciziilor!
    Eu personal cred ca doamna va ramane in istoria ministerului ca fiind unul dintre cei mai buni ministri!
    In schimb voi sunteti considerati deja cea mai penibila tentativa de sindicat din intreg aparatul bugetar!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută