Premii pentru șefii din Poliția Capitalei

La fiecare 6 luni, inspectorii șefi au posibilitatea să acorde salarii de lucrări de excepție pentru polițiștii care s-au remarcat cu rezultate deosebite în activitatea de poliție, în cuantum de 30% – 50% din salariul de funcție, dar fără să depășească 5 % din bugetul alocat salariilor de funcție.

Cu toate că în urma dezvăluirilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a făcut și în urmă cu 6 luni, când am individualizat situații în care această repartizare a fost lipsită de transparență și a avut la bază doar cumetrii, pile sau relații de prietenie între conducerea și polițiștii „norocoși”, iată că tupeul acestor șefi continuă să depășească noi limite.

Astfel, în cursul zilei de azi, la Brigada Rutieră și Polițiile de Sector din cadrul Poliției Capitalei, din cei 10-12 indicatori acordați pe structură, șefii s-au ales între ei până la nesimțirea în care și-au atribuit fapte pe care nu le-au constatat dar pe care le-ar fi „coordonat” sau pentru misiuni în care singurul lor rol a fost să „constate” că polițiștii din dispozitiv și-au făcut treaba.

Mai mult, au indus în eroare reprezentanții organizațiilor sindicale prin faptul că le-a comunicat că a fost „impus” de „sus” să acorde procentele cele mai mari, de 40%-50% șefilor, în timp ce procentele de 30%  să fie acordate polițiștilor cu funcție de execuție. Iar în ceea ce privește principiul proporționalității, șefii au fost propuși pentru peste jumătate din acești indicatori, în timp ce agenții de poliție au prins doar 30% din aceste majorări.

Pentru ca fiecare dintre noi să înțeleagă importanța acestor „combinații”,  vă spunem că valoarea cuantumului de 50% aplicat la salariu de șef poate ajunge și la 3000 lei/lună, în timp ce cuantumul de 30% pentru un agent de poliție reprezintă 400 lei/lună în plus la salariu.

Mâine, 19.06.2019, începând cu ora 08:30, la sediul Poliției Capitalei vor fi stabilite persoanele care vor beneficia de aceste majorări salariale, pe baza propunerilor primite din cadrul polițiilor de sector/brigăzii rutiere/secțiilor de poliție și serviciilor. Facem un ultim apel la conducerea Poliției Capitalei să intervină pentru a destructura aceste grupări organizate care își atribuie unii altora, din 6 în 6 luni aceste sume consistente din bani publici în detrimentul polițiștilor care sunt în funcții de execuție.

Vom continua să monitorizăm și să intervenim în toate inspectoratele de poliție unde avem reprezentanți ai Sindicatului EUROPOL, urmând să revenim cu alte exemple de bună practică sau de abuz de putere, pe care le vom sesiza organelor de control.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Premii pentru șefii din Poliția Capitalei

Distribuie

Un răspuns

  1. Nu abandonați problema “PERMANENȚEI” pentru judiciar, criminalistică și SAS , singurele compartimente unde se justifică acest spor.Nu cum a fost data trecută când se băgase la permanență până și cei de la caziere și logistic.
    Să fie clar , acest spor trebuie acordat pt. polițiștii care asigură CFL sau intervenție la evenimente și nu li se poate asigura serviciul pe 3 schimburi.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută