Polițiștii vor primi stimulent de risc

În contextul extinderii pandemiei de coronavirus și având în vedere activitățile desfășurate de polițiștii din prima linie, de contracarare a răspândirii acestuia, încă de la începutul lunii am solicitat Ministerului Afacerilor Interne ca polițiștii să beneficieze de aceleași drepturi stabilite personalului medical, respectiv acordarea stimulentului de risc, în cuantum de 2500 lei.

Miercuri, 22.04.2020, în cadrul întrebărilor adresate ministrului Marcel Vela pe pagina personală de Facebook, una dintre acestea s-a referit la faptul ca și angajații MAI să beneficieze de stimulentul de risc. Acesta a afirmat : ”Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental și la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit și cu Ministerul de Finanțe cuantumul coeficientului de risc. Din punctul meu de vedere nu va fi la nivelul medicului, care este într-un contact permanent cu bolnavul de coronavirus și ati văzut și evoluția îmbolnăvirilor în mediul, în zona medicală, dar eu, ca ministru al Afacerilor Interne, mă voi preocupa ca să primiți un stimulent de risc dvs. pompierii, dar și politiștii, politiștii de frontieră, jandarmii care sunt în prima linie…”

Ne bucurăm că ministrul Marcel Vela a înțeles importanța și rolul acțiunilor noastre, ale polițiștilor în contextul pandemiei, iar încă din data de 06.04.2020, când acest drept a fost reglementat prin ordonanță de urgență pentru personalul medical, am formulat o solicitare pentru modificarea în regim de urgență a actului normativ adoptat în ultima ședință de Guvern, pentru ca și personalul MAI și MApN implicat direct să beneficieze de acest stimulent de risc.

 

Reamintim ministrului Marcel Vela că înainte de pandemie și-a asumat în fața polițiștilor că după votul de învestitură a Guvernului va promova în prima ședință actul normativ prin care să se pună în aplicare Decizia ICCJ nr. 51/2019, prin care s-a statuat eliminarea inechităților salariale generate de interpretarea eronată a Legii nr. 71/2015, promisiune pe care nu și-a onorat-o până în prezent.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii vor primi stimulent de risc

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Vom primi acel stimulent de risc asa cum am primit si punerea in plata la nivel maxim sau asa cum am primit
    si norma de hrana marita, cea care ar trebui acordata pe perioada starii de urgenta.

  2. Buna seara! Nu uitati ca domnul Vela ne-a promis la inceputul lunii martie ca guvernul dupa ce va fi reinvestit va da in prima sedinta o oug de punere in aplicare a deciziei nr.51/2019 a ICCJ. Daca cumva ati uitat, va reamintesc ca guvernul a fost reinvestit in data de 14.03.2020, pana in prezent a trecut aproximativ o luna si jumatate timp in care au avut loc mai multe sedinte de guvern si nu numai ca nu s-a tinut de cuvant fata de noi, dar au fost acordate mariri salariale si de sporuri la alte categorii de bugetari.
    Deci, nu am incredere in ce a spus ministrul, dar daca chiar si-ar dori sa faca ceva in aceasta privinta ar trebui sa actioneze in aceste trei saptamani de urgenta care au mai ramas. Dupa ce va trece acesta stare, ne luam la revedere si de la acest stimulent.

  3. Polițiștii nu vor primi nimic! Nu au dreptul la grevă pentru a presa guvernul și nici nu are cine să lupte pentru drepturile lor. Cele peste 10 sindicate care există în MAI se preocupă doar de banii din cotizații sau din alte surse. ATÂT!
    Cu atâtea sindicate, ar fi trebuit să nu ne lipsească nimic, dar nu este așa. Lupta sindicală și puterea sindicatelor s-a diluat mult cu atâtea sindicate. Angajatorului îi convine…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută