Polițiștii sunt discriminați. MAI este complice

Într-unul dintre comunicatele noastre anterioare vă anunțam cu privire la amânarea pentru  sesiunea parlamentară din toamnă a proiectului legislativ privind transformarea chiriei în rată la bancă pentru polițiști.

Ei bine, într-unul  dintre rapoartele suplimentare din comisiile din Senat au fost adăugate amendamente doar in favoarea cadrelor militare, astfel încât aceștia vor putea beneficia de plata chiriei, dacă la data intrării în vigoare a legii au  achiziționat deja o locuință, și de asemenea, dacă la data achiziționării locuinței aveau dreptul la acordarea compensației de chirie.

Deși proiectul de act normativ se adresează întregii familii ocupaționale apărare și ordine publică, polițiștii nu vor putea beneficia de acest drept.

Chiar dacă în cadrul comisiilor din Senat au participat și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, aceștia nu au avut nimic de obiectat, ba mai mult, au spus că “Ministerul Afacerilor Interne este de acord cu forma adoptată de Camera Deputaților a propunerii legislative în discuție” conform stenogramei ședinței Senatului din 13 iunie 2018.

Nu sunt primele discriminări create între cadrele militare și polițiști, având în vedere că până acum militarii aveau posibilitatea de a locui cu chirie și în afara localității unde se afla unitatea unde lucrau, în timp ce pentru polițiști au existat restricții de a locui  în afara localității unde își avea sediul unitatea pentru a putea beneficia de compensația de chirie, aceștia fiind obligați de cricumstanțe să locuiască in localități unde apa si cele indispensabile vieții sunt un lux.

Sindicatul Polițiștilor Europeni “Europol” a sesizat această discriminare Senatului și a trimis de asemenea amendamente pentru a se putea avea în vedere la sesiunea parlamentară din toamnă, astfel încât și polițiștii să beneficieze de acest drept ca și militarii.

Dacă aveți sugestii pe marginea acestui subiect, rugăm să ne contactați fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagină de facebook Sindicat Europol.

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii sunt discriminați. MAI este complice

Distribuie

Un răspuns

  1. E lesne de înțeles că nu se vrea ca polițistul să aibă drepturile respectate! Dacă polițiștii vor fi excluși de la acest beneficiu va propun să acționati invocând excepția de neconstituționalitate, pe motivarea clară a discriminării acestora! Cum politicul decide va fi ff greu să se materializeze un asemenea act normativ, care nu ar face altceva decât să respecte Statutul polițistului!….

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută