Polițiștii se pot muta între județe până la 15 decembrie

Inspectoratul General al Poliției Române a transmis vineri, 20.11.2020, o adresă către toate subordonatele prin care informează că la data de 17.12.2020 va avea loc repartiția promoțiilor, iar situația indicatorilor pe fiecare unitate a fost definitivată.

Mai mult, IGPR solicită șefilor de unități, ca până la 15.12.2020, să analizeze și să definitiveze procedurile de mutare ale polițiștilor care au depus solicitări. De precizat este faptul că mutările care fac obiectul acestei adrese sunt doar cele care se realizează la structurile de ordine publică, rutieră și transporturi, urmând ca lista finală a locurilor disponibile pentru elevii promoțiilor să fie definitivată după data de 15.12.2020.

Apreciem că în cele din urmă a existat o poziție oficială a IGPR pe subiectul mutărilor și s-a dat „undă verde” în condițiile în care, în ultimele luni am primit sute de sesizări din partea colegilor care au întocmit și câte 5-7 rapoarte de mutare, fără să fie aprobate, iar alți colegi, la primul raport au fost mutați. În continuare, asupra acestui capitol, al modului în care se realizează mutările și a condițiilor avute în vedere, există foarte mult subiectivism și părtinire, iar mesajul subliminal pe care îl primesc colegii cărora nu li se aprobă mutarea este că trebuie să aibă pile/relații care să intervină în numele lor.

Sindicatul EUROPOL a transmis o propunere fundamentată Poliției Capitalei cu privire la criteriile care să fie avute în vedere la mutarea personalului, criterii ce țin de vechime, grad de ocupare al structurii, cauze sociale etc. însă până la acest moment nu avem un răspuns final din partea conducerii cu privire la acest mecanism menit să aducă transparență și obiectivitate.

De asemenea, vă reamintim că pe site-ul organizației noastre există o bază de date cu polițiștii care și-au arătat intenția de a se muta, realizată cu scopul de a identifica potriviri care să permită mutarea prin rocadă a polițiștilor. Până în acest moment, peste 40 de polițiști care au utilizat această aplicație au reușit să ajungă la unitățile la care și-au dorit.

Transferuri

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii se pot muta între județe până la 15 decembrie

Distribuie

25 de răspunsuri

          1. astept promotia de la academie, poate reusesc atunci….sau un Tco daca ar fi posibil un schimb de locuri intre judete la un astfel de concurs.

  1. Sa înțeleg ca o mutare de la o structura teritoriala de operațiuni speciale la alta structura teritoriala de operațiuni speciale, nu face obiectul acestei adrese? Se aproba doar dacă mutarea se solicita la un ipj(op, rutiera) sau politie transporturi?

  2. Bună ziua, doresc sa ma mut de la Pompieri la Politie, încerc de mai mult timp, dar am ajuns la concluzia ca dacă nu ai relație nu poți rezolva nimic, menționez ca la Pompieri am calificative de excepțional și foarte bine.

      1. Daca ma puteti ajuta cu o nelamurire am fost la resurse umane iar domnii de acolo mi.au spus ca la raportul meu, la avizul de plecare scrie DA iar la cel de sosire NU,asta inseamna ca nu e aprobat?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută