Polițiștii renunță la grupurile ,,profesionale” de WhatsApp

Văzând nepăsarea politicienilor care de 2 luni de zile ignoră toate protestele polițiștilor din stradă, ba mai mult reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne nu au depus nici cel mai mic efort pentru a încerca să medieze convulsiile sociale care s-au manifestat prin 2 proteste fizice în fața Ministerului Afacerilor Interne și în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale, colegii noștri de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj au decis să respecte întocmai protocoalele interne de securitate, să folosească exclusiv canalele oficiale de comunicare și să părăsească toate grupurile de WhatsApp sau Telegram care aveau ca scop comunicarea pe teme profesionale.

În semn de protest pentru neaplicarea legii salarizării, a lipsei de personal și a dotărilor de calitate îndoielnică, polițiștii din cadrul IPJ CLUJ au decis să părăsească grupurile de WhatsApp care oricum funcționau în afara cadrului legal. După cum semnalam încă din anul 2019. Vezi comunicatul din 2019

Din imaginea de mai jos se poate vedea maniera generalizată în care s-a ieșit de pe grupurile ,,profesionale” de WhatsApp.

Dacă în anul 2019 mai-marii IGPR interziceau polițiștilor să mai utilizeze echipamente de telecomunicații mobile și aplicații informatice pentru transmiterea informațiilor specifice activităților polițienești astăzi ne vedem în situația în care aceste grupuri ,,profesionale” de WhatsApp au prins rădăcini de la cel mai înalt nivel al IGPR. În prezent există nenumărate grupuri de acest gen în care activează nu doar polițiștii cu funcții de execuție din diferite structuri, ci și șefii de inspectorate județene de poliție dar și conducerea Inspectoratului General al Poliției Române.

În documentul emis de către IGPR în anul 2019 se indica faptul că participarea polițistului în asemenea grupuri profesionale ar reprezenta o încălcare a normelor de securitate care ar putea aduce la retragerea autorizației de acces la informații clasificate. Astăzi panica instalată printre șefii de structuri, prin ieșirea în masă a polițiștilor de pe grupurile profesionale ne dovedește faptul că această acțiune de protest a polițiștilor lasă un gol evident  în funcționarea instituției care s-a arătat incapabilă să ofere mijloace flexibile și eficiente de comunicare operativă, care să ofere și siguranța și securitatea informațiilor transmise pe aceste canale.

Am arătat de atâtea ori că doar polițiștii prin nenumărate sacrificii personale au făcut ca această instituție să funcționeze și să furnizeze un serviciu public de calitate, suplinind astfel lipsurile în materie de înzestrare și acoperind, de cele mai multe ori, incompetența managerială a unor șefi numiți/împuterniciți în funcții importante de conducere, pe criterii de afiliere politică și nu de competență profesională.

Apreciem determinarea colegilor noștri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și invităm polițiștii din toată țara să pună în aplicare această formă de protest.  Sperăm că dacă vom trage suficiente semnale de alarmă, strigătele noastre vor fi auzite chiar și prin somnul adânc de pe bancheta din spate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii renunță la grupurile ,,profesionale” de WhatsApp

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută