Polițiștii primesc 10% din drepturile salariale restante

Ținem să vă informăm că imediat după primirea drepturilor salariale în data de 14.06.2021, polițiștii din cadrul structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne vor primi a doua tranșă în cuantum de 10% din drepturile recalculate pentru perioada 2017-2020, ce trebuie puse în plată între 30.01.2021-30.01.2022,.

Astfel, punerea în plată a drepturilor recalculate rezultate pentru ultimii 3 ani, după cum pre bine știți se va face eșalonat timp de 5 ani astfel:

 •    anul trecut s-a plătit 5% ;
 •    în acest an se plătește 10% până maxim la data de 30.06.2021;
 •    în al treilea an se va plăti 25% până maxim la data de 31.12.2022;
 •    în al patrulea an se va plăti 25% până maxim  la data de 31.12.2023;
 •    în al cincilea an se va plăti 35% până maxim la data de 31.12.2024.

Reiterăm faptul că drepturile salariale restante recalculate sunt compuse din:

Sporul de fidelitate-  se acordă pentru activitatea desfăşurata în instituţiile din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţionala, în calitate de militar, poliţist, funcţionar public şi personal contractual, în cuantum  de până la 20% (5% pentru 5 ani vechime, 10% pentru 10 ani vechime, 15% pentru 15 ani vechime si 20% pentru peste 20 ani vechime).

Sporul pentru studii superioare- se acordă agenţilor de poliţie absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, în cuantum  de 25% din salariul de funcţie dacă îşi desfăşoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite. Aceste domenii vor fi stabilite prin normele metodologice de aplicare a OUG nr. 70/2020.

Sporul pentru pericol deosebit – se acordă poliţiştilor care executa, conduc, coordonează sau contribuie la realizarea misiunilor operative de protecţie a demnitarilor, a acţiunilor de gardare, protecţie şi control antiterorist, supraveghere operativă, a procedurilor speciale şi activităţilor de paza, supraveghere, escortare, reeducare, integrare şi asistenţa medicală pentru persoanele arestate preventiv sau condamnate cu pedepse privative de libertate ori care au solicitat sau au dobândit o formă de protecţie în România, culegere, prelucrare, verificare şi valorificare a informaţiilor, investigari, acţiuni şi intervenţie cu un grad ridicat de risc ori în condiţii de pericol deosebit în cuantum  de până la 30% din salariul de funcție.

Menționăm faptul că aceste sume compensatorii tranzitorii sunt incluse în salariul de funcție. Sporul de fidelitate și sporul de studii superioare s-a acordat până la data de 31.12.2009, atunci când au fost scoase din legislația incidentă. Acestea au fost plafonate la cuantumul aflat în plată la acea dată  și au beneficiat ulterior de ele doar cei care le aveau deja incluse în salariu.

Astfel, un polițist va avea de primit, pe lângă drepturile salariale aferente lunii iunie, o sumă cuprinsă între aproximativ 500 lei și 3000 lei reprezentând a doua tranșă a aplicării prevederilor OUG nr. 75/2020.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii primesc 10% din drepturile salariale restante

Distribuie

16 răspunsuri

 1. Ptr cei care am ieșit la pensie în luna Decembrie se mai plătesc aceste restanțe
  Mulțumesc

 2. Dar la pensionari când li se calculează drepturile ,documentele au fost înaintate de IPJ-URI din ian feb 2021 iar casa de pensii sectoriala a MAI se face ca plouă????

 3. Pt. lucrătorii care s-au pensionat în luna Februarie anul curent, cum se vor plăti aceste drepturi. Mulțumesc pt. răspuns.

 4. Aceste drepturi restante se iau in calcul și la cele șase luni pe care le alegem pentru cuantumul pensiei?

 5. Pentru cei care au trecut în rezerva nu este normal ca odata cu depunerea fisei de lichidare angajatorul sa-și achite toate restantele banesti cu persoana în cauză ?

 6. Aceste restante se acorda si celor trecuti in rezerva
  ? Mentionez ca am trecut in rezerva la 01.06.2020.Multumesc frumos.

 7. Da așa este…… Mulți suntem deja pensionari……. De ce oare nu primim și noi aceste sume restante….. Se poate interesa cineva și de noi???

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută