Polițiștii pot fi controlați …și cu dricul !

Dintotdeauna am considerat că actul managerial trebuie să implice și activități de îndrumare și control și suntem întru totul de acord cu asta, însă culmea penibilului a fost atinsă la IPJ Neamț, unde inspectorul șef a dat dispoziție în care se precizează că ofițerii de poliție aflați la comanda unității pot efectua controlul patrulelor de siguranță în ținută civilă și cu mașinile deținute “cu orice titlu”.

Conform  dispoziției, ofițerii de poliție pot controla polițiștii și când se întorc de la nunți și  petreceri cu florile în piept și cu pantofi lăcuiți sau chiar în  bermude  și cu buricul la vedere în zilele  toride de vară.

Propunem emiterea de către angajator de foi de parcurs pentru autoturismele, camioanele, tractoarele, microbuzele, autobuzele cu care vor fi efectuate controalele dispozitivelor de siguranță publică, nu de alta, dar dacă au loc evenimente în care mijloacele auto sunt avariate polițiștii nu primesc despăgubiri.

Penibilul s-a intamplat deja la Politia Mun. Roman cand o patrula  aflată în misiune a fost  urmărită și trasă pe dreapta de o mașină civilă  din care a coborat un civil ce i-a controlat pe politisti. (CITESTE AICI)

Vorbim despre  creșterea autorității polițistului, în condițiile în care, tocmai șefii contribuie la scăderea autorității polițistului. Nu ne mai sunt  de mirare știrile false apărute în spațiul public  referitoare la ce acte se pot cere unui polițist care oprește în trafic un cetățean.

Tocmai de aceea se întâmplă toate acestea, urmare a actului managerial de slabă calitate care e dus în derizoriu. Cum va percepe societatea civilă când un individ în șlapi și în bermude coboară din mașînă și  verifică un polițist în uniformă, că vorba aceea, dispoziția inspectorului șef  îi permite acest lucru.

Să vii să controlezi singura patrula de poliție, pedestră, într-un municipiu cu câteva zeci de mii de locuitori, cu mașina personală sau împrumutată, din dispoziția șefului, dovedește o lipsă maximă de respect față de polițiști și implicit față de cetățeni.

Cu siguranță  erau mai importante problemele referitoare la lipsa autospecialelor conforme din punct de vedere tehnic care pun viața polițiștilor în pericol  sau lipsa personalului ce a dus la existența unei singure patrule de poliție într-un muncipiu cu peste 60.000 de locuitori.

În timp ce autospecialele sunt ținute în garaj la naftalină, polițiștii sunt nevoiți să patruleze pedestru  ca  urmare a refuzului de a conduce o mașină cu un grad avansat de uzură care oricând le poate pune viața în pericol. Asta e o dovadă clară a haosului insitutional creat  de incompetența managerială.

Cum va putea crește autoritatea polițistului, ministrul Carmen Dan, în condițiile în  care managerii din subordine nu sunt în stare să-și însușească cele mai elementare norme de management. Urmărim cu mare interes rezultatul controlului efectuat de Corpul de control al ministrului și al Inspectoratului General al Poliției Române la IPJ Neamț și considerăm că actul managerial prost efectuat trebuie urgent îndreptat până când poliția română nu va ajunge în “moarte clinică”.
Viitorul ne aparține !
Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii pot fi controlați …și cu dricul !

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută