Polițiștii nu sunt o prioritate.Iată cine îi va înlocui

Concursurile pentru ocuparea unor posturi  vacante  de execuție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara sunt ”cu dedicație”. Mai mulţi agenţi de poliţie ne-au sesizat că nu au putut să-și depună dosarele de înscriere la concursul organizat de IPJ Hunedoara, din cauza neîndeplinirii unei condiţii de participare, respectiv, vechimea în specialitatea studiilor absolvite, necesare exercitării funcţiei, de minim 2 ani.

Cum niciun agent de poliţie nu este încadrat pe funcţii care să prevadă studii superioare, deşi ar îndeplini această condiţie, numai agenţii de poliţie care au absolvit o facultate înainte de a intra în sistem şi au desfăşurat activităţi în domeniul studiilor absolvite cel puţin 2 ani anterior angajării în M.A.I. pot îndeplini această condiţie, aceste cazuri fiind foarte de rare sau chiar deloc.

Aşadar,  un poliţist de carieră, absolvent al Facultății de Drept, cu 15-20 de ani vechime ca agent de investigaţii criminale, care  a făcut zeci de reţineri, a trimis în judecată sute de infractori periculoşi, cazuri pentru rezolvarea cărora și-a sacrificat viaţa de familie şi timpul liber, nu este suficient de bun pentru a deveni ofiţer de investigaţii criminale în accepţiunea conducerii IPJ Hunedoara, pe când  un muzeograf, un profesor de religie, de biologie sau chiar un bibliotecar, cu 2 ani vechime în domeniul acestor studii poate participa la concurs, iar peste câteva luni se va afla în situaţia de a trasa ordine unui coleg din prima categorie enunţată.

Chiar dacă am sesizat de îndată conducerea IPJ Hunedoara despre această anomalie și am solicitat clarificarea situaţiei, răspunsul primit a fost unul evaziv şi care pune multe semne de întrebare. Deşi nu ni se răspunde concret la această întrebare, analizând formularea, înclinăm să credem că fişele posturilor au fost modificate chiar înainte de a fi scoase la concurs. ( CITEȘTE AICI RĂSPUNSUL IPJ HUNEDOARA)

Un alt aspect care ne-a frapat este că la sedinţa în care s-au stabilit condiţiile de participare la concurs au participat şi reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor şi ai organizaţiilor sindicale. Colegii nostri nu pot decât să ”mulțumească” organizatiilor sindicale locale care le-au dus drepturile în derizoriu și au acceptat gogoșile frumos împachetate de IPJ Hunedoara.

Este destul de clar că la nivelul conducerii instituției nu se dorește ca aceste posturi să fie ocupate de profesioniști, ci de  anumite persoane din camarila managerilor, ale căror studii se pliază perfect pe anunțurile de concurs. Această deprofesionalizare a meseriei de polițist  la care asistăm este o consecință destul de clară a incompetenței managerilor  din Poliția Română care în loc să ridice ștacheta instituției, urmăresc scopuri pur personale.

Nu vom permite sub nicio formă această bataie de joc la adresa agenților de poliție  și vom  solicita  conducerii Inspectoratului General al Poliției Române să dispună efectuarea unui control la nivelul IPJ Hunedoara pentru a se stabili dacă includerea acestor condiţii în fişele posturilor scoase la concurs nu au  fost introduse “cu dedicaţie” chiar înainte ca aceste posturi să fie scoase la concurs, iar pe viitor să nu se mai permită astfel de situaţii.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii nu sunt o prioritate.Iată cine îi va înlocui

Distribuie

8 răspunsuri

  1. De ce va mirați nu stiu. Situația aceasta o întâlniți peste tot la concursurile de trecea in corpul ofițerilor. Condițiile sunt subiective in asa fel incat… Mai departe știți si voi. Deci… sânge albastru băieți.

  2. Care CNP? Care sindicate? Alea cu președinți fripturisti usor de cumparat si linistit, care aleargă doar ptr interesul lor (spor ptr lucrări de excepție, avansare inainte de termen, trecere în corpul ofițerilor, un post mai bun, etc.) Nu mai vrea nimeni să vadă dedesubturile din sistem! (cumetrii, simulacre de examene cu civili de a valma cu polițiști cu experiență, etc)

  3. Olt, Valcea, Mehedinti, etc , vechimea în specialitatea studiilor absolvite, necesare exercitării funcţiei, de minim 2 ani.

  4. La IPJ Botosani este aceeași situație…vechime de minim 2 ani în studiile absolvite ( științe juridice sau economice)…..e strigător la cer…..de parca agentul nu lucrează cu legea….dezamăgire totala

  5. Nu am vazut unul, macar un lider de sindicat din provincie(IPJ), care să nu fie recompensat cu 50%, în ultimi ani. Firesc că merită pentru ,, Efortul suplimentar,, de a-și ajuta colegii în situații limită. Da. Da de unde, la cine să ceri ceva când ei sunt cu prioritate în… Camarila……. Păcat de speranțele oamenilor….. Istoria îi va judeca poate….

  6. Toate aceste examene sunt aranjate . Cred că sunt singurul agent de poliție din România, fost ofițer . In 2005 , am susținut un astfel de examen la Dâmbovița. Am reușit al 4- lea pe 5 locuri. Am fost declarat admis, mi s-a dat repartiție la SIC , linie de muncă ( patrimoniu) , birou , fișet .După 5 zile , Comisia de examen, ne-a strâns pe toți și ne-a anunțat că a fost o greșeală (au stabilit ca trei din întrebările din grilă să fie punctate pentru toți concurenții indiferent de cum au răspuns,astfel că , eu care răspunsesem corect la acele întrebări nu am mai primit niciun punct în plus, in schimb cei care au răspuns greșit au primit puncte în plus ; așa am ajuns de pe locul 4 pe locul 14). In locul meu , care aveam atunci 10 ani vechime cu școala militară (agent de ordine, sectorist și criminalist) , a fost admisă o duduie care tocmai se încadrase direct in poliție de 6 luni . Recunosc că am fost slab atunci și nu i-am acționat în judecată, însă erau alte vremuri (cei cu vechime știu despre ce vorbesc). Acum regret .
    In prezent, autorii morali sunt bine-merci la pensie, iar eu am rămas un “plutonier” .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută