Polițiștii își cinstesc azi eroii

Astăzi, pentru polițiști e zi de sărbătoare. Pe lângă sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului, este și Ziua Eroilor, zi în care polițiștii și-au comemorat eroii căzuți la datorie din cauza indolenței tuturor vremelnicilor politicieni care s-au perindat pe la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

În fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului,  memoria eroilor noștri polițiști este cinstită de către colegi, rude sau prieteni în semn de respect pentru cei care au căzut la datorie în timpul serviciului. Nu puțini sunt la număr colegii noștri care au fost omorâți în timp ce se aflau în serviciu și aici amintim de Cristian Amariei (IPJ Timiș), Sorin Vezeteu(IPJ Suceava), Gheorghe Ionescu-Dulăul(DGPMB), Bogdan Gigină(Brigada Rutieră) sau Gheorghe Nistor(IPJ Maramureș).

Nimic şi nimeni nu îi vor mai aduce înapoi pe colegii noştri căzuţi la datorie, însă moartea lor trebuie să aducă măcar pentru noi, cei care rămânem în prima linie, o schimbare a condițiilor în care ne expunem morții. Managerii vor  să stea în continuare la răcoare vara și la căldură iarna, în fotoliile mânjite de sângele colegilor noștri trimiși la moarte de nepăsarea și incompetența acestora.

Poliţiştii operativi au ajuns să fie vânaţi în timpul serviciului și atunci ne întrebăm cum să ni se mai pretindă să intervenim ferm când știm că singura noastră protecție este reprezentată de postările ministrului pe Facebook, care ne „asigură” declarativ că  va „lupta pentru imaginea poliției”. Îi rugăm pe acești manageri să aibă un moment de reflecție și să ne spună  CÂȚI POLIȚIȘTI MAI TREBUIE SĂ VADĂ MORȚI pentru a înțelege haosul existent la nivelul Poliției Române.

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii își cinstesc azi eroii