Polițiștii în pericol, echipamente de protecție lipsă

La sfârșitul lunii ianuarie, Direcția Medicală a trimis Dispoziție către toate unitățile Ministerului Afacerilor Interne cu privire la riscurile noului virus 2019 – nCoV, cât și a gripei sezoniere care a făcut ravagii în România, în care sunt indicate măsurile pe care trebuie să le ia instituția pentru echiparea personalului cu măști de protecție, mănuși de unică folosință și dezinfectant.

Nici până azi, nu numai că polițiștii din stradă nu au fost informați despre aceste măsuri, dar niciunul din cei aproximativ 40.000 de polițiști din strada nu au primit nimic, în condițiile în care bilanțul celor decedați din cauza gripei a ajuns la 45.

Din parcurgerea recomandărilor, vedem că unele dintre ele, pe cât de banale par, pe atât de greu de realizat sunt în majoritatea unităților de poliție. Aici ne referim la spălatul pe mâini  la locul de muncă, în condițiile în care sute de secții de poliție nu au apă curentă iar toaleta este la marginea gardului proprietății. Este încă o dovadă că cei din Ministerul Afacerilor Interne sunt total dezinteresați de soarta celor din stradă, iar la aproape o lună de când au fost emise avertizările, nu există niciun echipament de protecție în stradă.

Având în vedere aceste aspecte, în calitatea noastră de reprezentanți ai membrilor, vă solicităm să nu mai ieșiți în teren în zone aglomerate, să nu mai interacționați cu cetățenii și să nu vă expuneți unor situații de risc, până în momentul în care cei responsabili nu vă vor furniza echipamentele de protecție necesare conform recomandărilor impuse de Direcția Medicală.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii în pericol, echipamente de protecție lipsă

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Buna ziua! Nu mai suntem in pericol.
    Politia Capitalei a distribuit cate o pereche de manusi de unica folosinta si cate o masca de zugrav impotriva prafului…..

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.