Polițiștii din nou în fața MAI

A treia săptămână de proteste s-a desfășurat sub egida Federației Publisind, iar dacă în primele două săptămâni ne-am scandat nemulțumirile în fața Ministerului Muncii și Ministerului Justiției, astăzi a venit rândul Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere lipsa unor reacții din partea Guvernului cu privire la abrogarea prevederilor ordonanței austerității.

Astfel, între orele 10:00-12:00, conform calendarului de proteste asumat, Sindicatul EUROPOL alături de organizațiile sindicale  din cadrul federației  precum poliția penitenciară, grefa judiciară, probațiunea, inclusiv colegii de la tineret și sport au scandat lozincile de nemulțumire referitoare la înghețarea salariilor la nivelul anului 2020, cât și în ceea ce privește neindexarea pensiilor militare de stat cu rata anuală a inflației.

Concomitent au fost desfășurate acțiuni de protest organizate de Federația Publisind la care au participat câte 100 de persoane, la sediile prefecturilor din județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Olt, Mehedinți, Gorj, Timiș și Botoșani, ocazie cu care in corpore am reproșat Guvernului că nu vom mai accepta ca legea salarizării să fie încălcată, în condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat prin Decizia nr. 51/2019 că MAI ne-a furat efectiv din salarii, polițiștii scandând lozinci precum:

PENTRU ORDONANȚĂ, ZERO TOLERANȚĂ !;

ÎN CAMPANIE NE DAȚI, DUPĂ VOT NE ÎNGHEȚAȚI !;

VREM DREPTATE, NU SALARII ÎNGHEȚATE !;

PNL PARTID ISTEȚ, SE PRICEPE LA ÎNGHEȚ !;

NE EXPLOATAȚI, SALARII ÎNGHEȚAȚI !;

CÂȚU CÂND APARE, SALARIUL ÎȚI DISPARE !.

Și să nu credeți că termopanele birourilor din clădirea MAI sunt impenetrabile. Ne-a auzit chiar ministrul Bode care ne-a transmis prin consilierul secretarului de stat, Ionel Babuș, că nu poate dialoga cu noi întrucât „are o agendă extrem de încărcată”. Considerăm această atitudine ca fiind forma de respect și importanța pe care ministrul înțelege să le atribuie polițiștilor, în condițiile în care tensiunile în rândurile noastre sunt într-o continuă creștere.

Continuăm să primim pe canalele de comunicare deja cunoscute, notificările pe care le-ați completat și prin care vă exprimați ferm dezacordul față de refuzul  de a mai efectua ore suplimentare, de a mai îndeplini atribuții pe care nu le avem în fișa postului, precum și refuzul de a mai interveni, după orele de program, la diferite intervenții 112, la cercetarea locului faptei, la grupa operativă sau la orice asemenea activități.

Nu ne vom opri aici, vom continua acțiunile de protest până când Guvernul României nu va reveni asupra măsurilor de austeritate ce vizează înghețarea salariilor polițiștilor și neindexarea pensiilor militare de stat cu rata anuală a inflației.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii din nou în fața MAI

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Ma bucur sa vad initiativa din partea voastra……din pacate, in ultima perioada de timp observ un atac murdar la adresa politisitilor si pensionariilor MAI , in special din partea ziaristilor si politicienilor……toti arunca cu noroi in politisti motivand ca drepturile noastre sunt exagerate….oare?…..politistii adevarati ( nu cei care lucreaza in birouri ci pe teren) dupa o munca de minim 25 ani in sistem ajung ….epave…..pe care le arunca la groapa de gunoi,,,,,,oare chiar meritam asta, dupa ce ne-am sacrificat viata, familia, sanatatea facabd aceasta meserie mai mult cu sufletul decat pentru …bani…..dar si noi avem familii si dorim sa le mearga si lor bine…..cu respect si voi fi alaturi de voi….

  2. Buna…ma tot repet…o lege organica este superioara ordonantelor date de Guvern…trebuie urgent cerute drepturile la CEDO..degeaba se fac manifestati de sindicate..nu au nici o relevanta…nu v-ati lamurit de 30 de ani!!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.