Polițiștii detașați pe litoral, umiliți de IGPR – vezi VIDEO

În cursul lunii iunie, în baza Planului de acțiune ,,Litoral 2017”, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a dispus, ca în fiecare an de altfel, suplimentarea efectivelor  curente care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoralul Mării Negre, pentru perioada 1 iulie – 3 septembrie a.c., în două perioade, 30.06-01.08.2017 și 01.08-03.09.2017.

De la fiecare inspectorat s-a cerut un anumit număr de polițiști, selecția fiind făcută conform anumitor criterii cât și a disponibilității agenților de poliție ori a ofițerilor. Trecând peste faptul că la unele inspectorate, polițiștii au fost puși în fața faptului împlinit, și nu au putut să îți manifeste disponibilitatea sau indisponibilitatea, la cele mai multe unități polițiștii s-au oferit voluntar pentru această misiune, fiind respectată dorința lor.

La data de 30.06.2017, ora 12:00 polițiștii aveau programat primul contact cu colegii de la unitățile de poliție, urmând apoi să fie conduși la locurile de cazare achiziționate prin intermediul Direcției Logistice din IGPR.

Polițiștii din Eforie Nord au fost cazați la un hotel cu 3 stele la intrare, Petrolul. O clădire înaltă de cel puțin 10 etaje și la o distanță de 5 minute mers față de sediul poliției. Încântătoare priveliște, însă doar până la intrarea în hotel. După completarea formelor de cazare, polițiștii au fost îndrumați către corpul „B” al acestui hotel, etajul II. Un loc pustiu, ce părea că nu are nicio treabă cu restul hotelului și care părea desprins din scenele cu Harry Potter.

Camerele erau pline de păianjeni, mucegai ascuns pe sub tapetul scorojit de pe pereți, gândaci mumificați, frigidere ce ascundeau mirosuri care erau mai puternice ca formolul, covoare de lână, model anii 64 prin care mișunau moliile iar mobilierul demn de luat și pus pe site-urile de vânzare-cumpărare mobilă vintage. Această imagine dezolantă ne făcea să ne întrebăm: „Asta e grija pe care ne-o poartă IGPR-ul?!”

Imediat s-a creat o „revoltă” la adresa managerilor din poliție,  care s-au ocupat de contractarea acestei unități hoteliere, pe care nu are rost să o reproducem pentru că e plină de limbaj colorat și de multă carne. Ideea este că fiecare a simțit nevoia să își spună nemulțumirea, moment în care au intrat în prim plan sindicatele.

S-a luat legătura și cu managerul hotelului, care fiind întrebată de către un umil polițist dacă din cadrul poliției a venit cineva să vadă condițiile de cazare, aceasta s-a simțit ofensată. Aceasta s-a scuzat. Cică nu știa. Dar e ok, a dat asigurări că orice problemă se rezolvă.

Fiind create presiuni de către reprezentanții sindicali, șeful poliției Eforie a venit personal la spațiile de cazare, unde constatând condițiile în care trebuie să stea o lună polițiștii, a transmis mai departe situația, luându-se legătura și cu managerul hotelului. La sosirea acestuia, în persoana unei doamne stilată, pe lângă faptul că era vizibil deranjată că s-a îndrăznit contestarea „curățeniei” făcută de angajații acesteia cât și a neajunsurilor constatate, aceasta a fost arogantă la adresa polițiștilor și nepăsătoare, spunând că nu îi pasă că este sunată de la Minister sau că facem noi fotografii. Am primit din nou asigurări că va remedieze problemele ridicate, în intervalul de timp în care vom fi la ședința I.P.J. Constanța.

După revenirea de la ședință, cu toții am constatat că cineva a fost prin camerele noastre, au înlocuit un frigider și au acoperit zonele cu mucegai cu o „mână” de var, atât mizeria cât și gândacul găsit cu „craci-n” sus pe o comodă dintr-o cameră, rămânând la locul lor.

Către seară, din cauza nemulțumirilor noastre continue și a „intervențiilor” prin diferite căi, împuternicitul șef al I.P.J. Constanța s-a deplasat la locul de cazare de la hotelul Petrolul, constatând personal cele reclamate de către colegii lui polițiști.

Astăzi, 01.07.2017, polițiștii din zona Eforie au fost chemați la sediul poliției, unde ni s-a spus că vom fi mutați într-o altă unitate de cazare, respectiv un hotel de 2 stele denumit „Capitol”, fiind desfăcut contractul de cazare cu hotelul Petrolul. Cu toții ne-am arătat mulțumiți de faptul că am fost mutați, în ciuda faptului că la noul hotel nu este inclus micul dejun și nici nu avem frigidere în cameră, însă ni s-au promis două combine frigorifice ce vor fi amplasate pe holul spațiilor de cazare. Vom vedea!

Vom fi în continuare pe fază pentru a putea interveni imediat ce mai apar astfel de anomalii și vă asigurăm de tot sprijinul, indiferent că este vorba despre condițiile logistice puse la dispoziție sau de celelalte drepturi. Ghinionul este că, cel puțin pentru prima perioadă, fiind detașat la rându-mi, voi fi aproape de colegi pentru a le oferi sprijinul necesar.

 Viitorul ne aparține!

Claudiu Zahariuc,

Vicepreședinte Filiala Mureș a Sindicatului EUROPOL 

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii detașați pe litoral, umiliți de IGPR – vezi VIDEO

Distribuie

0 răspunsuri

  1. Am fost de doua ori detașat la mare, Neptun, si vreau sa spun k am stat in condiții mizere, mi au mucegăit hainele in dulap. Vai de noi.

  2. MI se pare normal sa vad și măsurile dispuse împotriva celor care au contractat acest spațiu de cazare. Europol verifica.

  3. Bataie de joc. Asa a fost mereu.
    Se doreste performanta din partea politistilor fara a li se oferi un salar corespunzator, dotarea si sprijinul necesar.
    Rusine “FACTORILOR DE DECIZIE”

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută