Polițiștii deranjează apropiații șefilor

Suprimarea Poliției Române continuă la un nivel destul de accentuat tocmai din partea celor care ar trebui să ne susțină, dar care, pentru a-și satisface interesele personale, intervin flagrant în activitatea polițistului. Este de înțeles că, de multe ori, mass media sau oamenii politici profită de situațiile interpretabile pentru a lovi în autoritatea Poliției pentru simplul motiv că și ei, la rândul lor, au fost „victimele” aplicării legii de către polițiști, însă atunci când această suprimare vine din partea unui șef, discutăm despre un alt context.

Și de această dată vorbim despre un șef, cu funcție de conducere, care în loc să îi susțină și să-i încurajeze pe polițiști să își facă treaba, intervine și le pune piedici, doar pentru că i-a amendat pe câțiva din cercul lui de cunoscuți. Aceasta este povestea polițiștilor de ordine publică din IPJ Constanța, cărora li s-a prelucrat dispoziția verbală a împuternicitului inspector șef, cms. Șef Dancu, prin care li se interzice, ATENȚIE, să poarte echipament de protecție (ham/vestă cu elemente fluorescent reflectorizante, coafă albă sau uniformă cu elemente de vizibilitate, cum sunt cămășile/tricourile alb-albastre)  și să aplice contravenții la regimul rutier.

Pentru cei care nu îl cunosc pe cms. Șef Dancu, este același care acum câțiva ani, șef al serviciului rutier fiind, a dispus cercetarea disciplinară a polițiștilor din cadrul Poliției Mun. Mangalia, pe motiv că au aplicat mai puțin de 30 de contravenții/schimb. Asta la o simplă socoteală însemnând ca în 3 luni să sancționezi toată populația orașului Mangalia (conducători auto, bicicliști, pietoni etc.).

Acum însă, le-a pus gând rău polițiștilor de ordine publică, pe care nu îi poate controla, și care au aplicat mai multe amenzi șmecherilor din Constanța care în  momentul în care sunt opriți, invocă steluțele și funcțiile diverșilor Cutărici. Și asta în condițiile în care, pe raza județului Constanța, în intervalul 22:00-06:00 nu există polițiști rutieri în serviciu din cauza lipsei acute de personal.

În momentul de față, documentăm această situația pentru a o sesiza inspectorului general însă ne lovim de frica polițiștilor de a recunoaște oficial presiunea la care sunt supuși pentru a fi descurajați să intervină atunci când constata în trafic încălcări ale regimului rutier. Până una alta, le transmitem tuturor polițiștilor de ordine publică (urban/rural) că atâta vreme cât au aviz de polițist rutier pot aplica nestingheriți contravenții la OUG 195/2002 și chiar ar trebui să fie mai fermi atunci când dau de păcălici care amenință că îi dezbracă, că dau un telefon la diferiți șefi sau care se laudă cu lista de contacte (șefi) pentru care oferă servicii gratuite (mese, șprițuri sau alte favoruri).

Viitorul ne aparține!

 Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii deranjează apropiații șefilor

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută