Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Oradea pontați cu o oră în plus

Problema respectării drepturilor polițiștilor creează bătăi cap unor manageri, astfel că atunci când vine vorba de aplicarea prevederilor legale își ascund stângăcia în spatele unor puncte de vedere ale juriștilor care s-au dovedit de cele mai multe ori a fi eronate.

În urma mai multor sesizări venite din partea polițiștilor de frontieră cu privire la faptul că cei care se schimbă pe locul de serviciu și lucrează 13 ore, sunt pontați doar 12 ore, pe  motiv că pauza de masă stabilită la nivelul unității de o oră, s-ar ”compensa” cu  perioada de pregătire a turei de serviciu și respectiv bilanțul turei,  am solicitat conducerii ITPF Oradea remedierea acestei situații eronat interpretate și aplicarea corectă a prevederilor legale.

Pe lângă faptul că  aceștia au refuzat nejustificat să răspundă  la sesizarea făcută, conducerea ITPF Oradea, prin juristul instituției, nu a avut capacitatea să distingă faptul că legislația specifică primează în fața legislației generale, astfel că prevederile Ordinului MAI 577/2008 privind programul de lucru al polițiștilor, Acordul colectiv și Concepția Inspectorului General al PFR fiind cele care reglementează modul de întocmire a pontajelor lunare. Mai mult de atât, au solicitat împuterniciri scrise din partea celor care au sesizat abuzul, lucru nemaiîntâlnit în MAI, doar ca să nu rezolve aceste probleme strigente ale polițiștilor.

Totodată, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la ”pregătirea profesională„  a juriștilor care dau puncte de vedere de cele mai multe ori eronate, lucru dovedit nu doar la ITPF Oradea, ci și la alte inspectorate teritoriale, fapt pentru care solicităm Inspectorului General al PFR ca pregătirea profesională a polițiștilor să înceapă mai întâi cu  structurile juridice.

Am sesizat de îndată conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, care în urma verificărilor  pe care le-au efectuat au constatat modul eronat de interpretare a prevederilor legale din partea ITPF Oradea cu privire la pontarea întocmită  și au dispus  remedierea acestei situații, astfel că toți polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Oradea care se schimbă pe locul de serviciu vor fi pontați cu o oră în plus pentru fiecare tură efectuată. 

Deși nu există constituită  Filială Europol la nivelul ITPF Oradea, vom fi alături în continuare de polițiștii de frontieră pentru ca drepturile și interesele acestora să fie respectate. Organizațiile sindicale constituite în cadrul ITPF Oradea  sunt în moarte clinică în sensul bun al cuvântului, având în vedere că această situație trenează de foarte mult timp fără  să fi fost sesizată sau cel puțin să se fi încercat rezolvarea acesteia. Ne bucurăm că putem să aducem la o stare de normalitate situația polițiștilor și vă asigurăm de tot suportul. Menționăm că o problemă similară am rezolvat-o săptămâna trecută pentru polițiștii de frontieră din cadrul SPF Orșova care au primit în plus o oră pentru  două ture efectuate.

Viitorul ne aparține!

Marius Iconaru, Secretar General al Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Oradea pontați cu o oră în plus

Distribuie

4 răspunsuri

  1. La fel se intampla si cu personalul din cadrul S.T.P.F Caras-Severin care sunt delegati la sectoare ne fiindu-le pontat transportul la S.P.F.-uri, desi transportul facandu-se cu auto din dotarea M.A.I.
    Cine raspunde in cazul unui accident?Ce masuri se pot lua pt. a se remedia neregulile?

  2. Deplasarea de la domiciliu la locul de muncă și invers nu se ponteaza, chiar daca deplasarea se face cu o masina a MAI.

  3. V-ati gandit ca poate sefii de acolo sunt OAMENI cu majoritatea lucratorilor? Si ca asta ar fi motivul pentru care organizatiile sindicale de acolo sunt ”in moarte clinica”? Daca nu ai probleme cu sefii, esti inteles in limita legii si drepturile iti sunt respectate (nu in totalitate, pentru ca asta nu se intampla nicaieri in tara asta), cu cine sa lupti la nivel local? Sunt destule locuri, unde ati luptat cu sefi dificili de structuri si ati castigat drepturi, ati ajutat membrii de sindicat dar nu cred ca trebuie sa generalizam atitudinile sefilor.

  4. Dane, poate ca sunt oameni șefii de la sectorul tău, dar nu peste tot e așa. In unele sectoare se comit abuzuri grosolane din partea șefilor și asta creează un mediu foarte neprimitor de muncă. Cât despre orele sus-menționate, nu am auzit nimic nici după aproape o lună. Și sindicatele într-adevăr sunt existente doar pe hârtie pe aici și de sărbători când mai spală ochii oamenilor cu o ciocolată și o agendă. Aștept cu interes să înființați o filială și la ITPF Oradea

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută