Polițiștii clujeni au refuzat umilința celor 10 lei primiți pentru alegeri

Sute de polițiști clujeni care au participat duminică la activitățile procesului electiv pentru primul tur de scrutin, au refuzat să ridice cei 10 lei, reprezentând indemnizația de protocol prevăzută de Legea 370/2004.

Gestul lor a venit ca o formă de protest față de modul în care ministerul îi tratează pentru cele 24 de ore pe care aceștia le petrec la secțiile de votare. Nemulțumirea este reprezentată de discriminarea la care sunt supuși în comparație cu celelalte persoane implicate, cărora statul le plătește sume cuprinse între 150 lei – 190 lei pe zi iar suplimentar, aceștia sunt învoiți și de la serviciu, indiferent că vorbim despre angajați de la stat sau din mediul privat.

Nu mai putem accepta ca polițiștii, cu toate că nu au în fișa postului atribuții referitoare la asigurarea pazei secției de votare, să fie folosiți fără să beneficieze de aceleași drepturi de care se bucură și membrii comisiilor.

Cu toate că mulți apreciază că polițistul se află în timpul programului și este astfel plătit pentru această activitate, prin comparație cu celelalte persoane implicate, care beneficiază și de compensarea cu timp liber a timpului petrecut în secții, conform art. 67 din Legea 370/2004, este evident că starea de fapt este identică și astfel, suntem îndreptățiți la același tratament.

Mai mult, pentru ca acești 10 lei/persoană să nu rămână în vistieria instituției, colegii noștri din IPJ Cluj au luat deja legătura cu mai multe centre de tip rezidențial, pentru ca după turul 2 de scrutin, să utilizeze acești bani în beneficiul copiilor abandonați, care se află în grija statului.

Îi felicităm pe această cale pe colegii noștri de la Cluj pentru poziția și atitudinea față de această umilință a statului la adresa noastră și sperăm că va reprezenta o inițiativă ce va fi îmbrățișată și de alți colegi din țară.

De asemenea, organizația noastră a transmis un document de poziție față de această situație, prin care solicită conducerii MAI, să promoveze modificări ale actelor normative incidente, pentru ca și polițiștii să beneficieze de aceleași sume de bani ca și celelalte persoane implicate în procesul electoral.

 

Echipa Sindicatului EUROPOL

„Viitorul ne aparține”

 

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii clujeni au refuzat umilința celor 10 lei primiți pentru alegeri

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Cel putin colegii de la politie merg in timpul serviciului si stau in schimburi de 8 h. Cei de la pompieri sunt luati din timpul liber si au fost schimburi de 23h si nici aia 10 lei nu sunt acordati…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută