Polițiștii au stabilit calendarul de proteste. De luni începem!

În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanții federațiilor sindicale au fost contactați pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la înghețarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social.

În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul polițiștilor. De asemenea, am identificat mai multe soluții care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensației de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În situația în care nu vom fi consultați și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite.

 

De fiecare dintre noi va depinde în acest moment dacă vom înțelege că trebuie să reacționăm asupra acestor măsuri de austeritate îndreptate exclusiv asupra bugetarilor. Iar așa cum am mai spus, „experimentul social” al Guvernului nu se va opri aici. Dacă nu va exista opoziție față de aceste „înghețări”, din trimestrul 2 al anului 2021, sunt avute în vedere și alte scenarii și simulări ce vizează condițiile de pensionare (a se vedea acțiunea din weekend cu privire la statistica polițiștilor din sistem care au peste 47 de ani) sau chiar tăieri salariale. Iar ca precedente, istoria ne-a demonstrat că acele categorii de personal care au protestat cel mai mult în trecut, au fost cel mai puțin afectate de măsurile guvernamentale.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii au stabilit calendarul de proteste. De luni începem!

Distribuie

6 răspunsuri

  1. Si uite asa, nepunand nici o idee despre inghetarea pensiilor militare ati indepartat rezervistii de ideile voastre de protest. OK!

    Nu uitati, voi, activii de azi, o sa fiti pensionarii de maine!

  2. Dacă vă uitați bine pe bloguri sau forumuri ale militarilor rezerviști, nimeni nu deplange situatia activilor! aproape toți se uită doar la buzunarul lor.

    1. Dacă nici măcar activii și rezerviștii nu fac front comun, acțiunile sunt sortite eșecului din start. Actualul guvern a JURAT să respecte legile pe care le-au mutilat cu OUG neconstituționale, pentru că Executivul nu poate uzurpa atribuțiile Legislativului. Față de un guvern sperjur, sistemul de ordine publică nu are nici o obligație, ci doar față de Constituție, art. 54-55, ne OBLIGĂ să luăm măsuri împotriva unui guvern antinațional! Grevă generală, boicotarea oricăror OUG, și în final arestarea guvernului pentru subminarea sistemului de siguranță națională și înaltă trădare!

  3. Felicitari!!!! Asa trebuie lucrat cu acest guvern….Asa cum v-am spus bani au fost sunt si vor fi dar datorita inactiunii noastre au fost directionati in alte parti. Chiar astazi am vazut o circulara de la Casa de Asigurari de Sanatate adresata medicilor de familie prin care erau anuntati ca in urma listelor anterioare depuse atat ei cat si asistentele medicale de la cabinete lor vor fi remunerati cu 4000 de lei fiecare reprezentand acordarea unui spor anticovid pentru doua luni in cuantum de 2000 de lei pe luna. Retineti, nu vorbim de salariati la stat si vorbim de medici privati cu angajati privati iar noi nu am primit nimic de 10 luni…. De asemenea, dupa sedinta de guvern l-am vazut pe Sorin Cimpeanu ministrul invatamantului cum si-a aparat angajatii, a apreciat riscul si modul in care au facut fata acestei pandemii, a precizat ca se impune o salarizare motivata a acestora si a invitat maine toate sindicatele la discutii fiind convins ca va gasi finantare… Pe Bode l-ati vazut cumva????????? Nu vedeti ca tot cei care au primit isi doresc mai mult???? Continuam protestele si nu cedati nimic……

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.