Polițiști obligați la amprentare. Au dispus șefii!

Suntem în secolul 21, însă asta nu i-a oprit pe unii manageri din Poliția Română, cu materia cenușie „mumificată”, să continue metehnele de „milițian”. Cu toate că  în 1989 au murit oameni pentru a fi „liberi”, chiar dacă poliția a fost demilitarizată de peste 15 ani, cu toate că lipsa de personal este o problemă stringentă, chiar dacă suntem plătiți pentru o treime din activitatea pe care o desfășurăm, nimic din toate acestea nu-i înduplecă pe mai marii „înstelați” sa nu dea cu biciul în stânga și în dreapta pentru a-și demonstra autoritatea în fața subalternilor.

Avem polițiști care sunt amprentați precum infractorii, nu doar cei care au intrat în câmpul infracțional așa cum este legal în vederea realizării excluderii, ci toți agenții de ordine publică pentru că vrea șeful bază de date cu ei. Mai mult, ca aceste intimidări să continue, ca formă a „mobbing-ului” modern, polițiștii au fost anunțați că li se vor recolta și probe biologice pentru ca șefii secției să constituie o bază de date completă. Aceste măsuri sunt evident îndreptate în zona de hărțuire la locul de muncă și au ca scop instaurarea unei terori profesionale pentru ca șefii să poate să controleze mai bine efectivele.

În afară de această măsură, care apare în contextul în care, nu cu multe zile înainte, șeful Secției 20 Poliție confisca telefoanele mobile personale la intrarea în serviciu, polițiștii din Secția 12 Poliție nu știu cum muncesc de la o zi la alta, sunt jigniți de către superiori și sunt „vânați” de șefii schimb, prelungirea brațului șefilor.

La aceasta „Circă ” instructajul aferent intrării în serviciu durează zilnic aproximativ 60 de minute, dar nu pentru că ar exista foarte multe informații referitoare la situația operativă, ci pentru ca șefii agenților de poliție să se dea în spectacol, care mai de care,  să îi amenințe că îi dă afară din Poliție dacă nu fac ce vor ei, să îi jignească de față cu  jandarmii care completează dispozitivul de ordine publică, spunându-le că sunt incompetenți, și să le reamintească de faptul că sunt obligați să îndeplinească norma de persoane legitimate, norma de amenzi și norma de constatări pentru infracțiuni flagrante în caz contrar îi vor trimite înapoi în teren chiar dacă li s-a terminat programul.

Și toate acestea în condițiile în care peste 80% din efectiv este reprezentat de polițiști tineri, veniți de pe băncile școlii sau încadrați direct, care au nevoie acum, mai mult ca niciodată, de îndrumare, de consiliere profesională, de sprijin, nu de intimidări, hărțuiri sau de comportamente care să le marcheze cariera în mod negativ.

Cu riscul de a ne repeta, suntem în secolul 21, unde autoturismele mai au doar o aruncătură de băț și vor zbura, dar MAI refuză să abandoneze stadiul de „MOSIE” sau „IOBAGIE”, a cărei definiție o putem adapta la situația în care se află azi Poliția Română, : Un iobag modern este un polițist „legat” de structura unui stăpân (MANAGER CU STELE PE UMAR), depinzând cu viața și cu bunurile sale de acesta.

Contextul actual este consecința măsurilor haotice ale conducerii Poliției Române, de a numi orice ofițer, indiferent de (in)capacitatea lui de a conduce colective și de a realiza un management eficient la nivelul structurii pe care o conduce. O serie de șefi frustrați, surmenați sau consumați psihic, aflați pe final de carieră, stau azi în funcții călduțe de unde nenorocesc mii de destine ale polițiștilor tineri care nu mai acceptă mizeria tolerată atâția ani în MAI.

Sindicatul EUROPOL, a făcut demersuri în acest sens și a solicitat conducerii MAI să declanșeze o diagnoză organizațională la nivelul Secției 12 Poliție, prin intermediul căreia, agenții de poliție să se poată exprima liber, sub protecția anonimatului despre modul de comportare al șefilor Secției 12 Poliție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiști obligați la amprentare. Au dispus șefii!

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Sindicatele ce fac????? O sesizare la Parchet, o ancheta rapida si masuri urgente de eliberare din functii a celor vinovati.!!! De ce nu chiar si eliminarea lor din sistem?? De unde oare atata tupeu la scursurile astea bolsevice, sa-si permita nemernicii sa dispuna fara nici o baza legala amprentarea unor politisti, doar pentru ca vor ei o baza de date. In aprox.30 de ani petrecuti in acest sistem bolnav nu am vazut nici o data nici un sef capabil si dispus sa sustina interesele politie si politistilor din strada. Toti pe care i-am cunoscut nu au facut altceva decat sa se baseasca zi de zi, tolaniti, in fotolii si canapele calde de prin birouri. Frustrarile cumulate de catre acesti nazdravani, in trandaveala lor, au revarsat deseori cu astfel de minunatii, de genul celor din material. Revin si sustin cu tarie ideea ca aceste gunoaie trebuie neaparat inlaturate si schimbata mentalitatea celor ce conduc, daca ne dorim un sistem sanatos atat ptr. societate cat si pentru cei care muncesc facand parte din el.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.