Polițiști în pericol de moarte. Mașină a poliției in flăcări

Începem prin a ne întreba retoric: Care este targetul anual al Ministerului Afacerilor Interne pentru numărul polițiștilor care trebuie să moară? Numai anul trecut au fost doua  cazuri in care  polițiștii au fost  uciși. Astăzi, încă trei polițiști aflați  în patrulare au fost la un pas să devină o amintire pentru noi. Și toate acestea se întâmplă datorită incompetenței manageriale  care se promovează și se încurajează în cadrul Poliției Române.

În jurul orei  10.00, una dintre autospecialele de poliție din dotarea Biroului   Ordine Publică  al Poliției Mun. Roman din cadrul IPJ Neamț, cu  care colegii nostri Canarau Ioan si Butnaru  Gabriel au refuzat  prin rapoarte motivate să mai facă serviciul de patrulare pentru că acea autospecială e  defectă și le pune viețile în pericol, iar șefii s-au încăpățânat să o folosească la patrulare, a luat foc de la un scurt circuit produs în spatele banchetei. Polițiștii au simțit fum în habitaclu, au oprit imediat mașina și au sunat la 112. Din fericire, până la sosirea pompierilor, agenții de poliție au reușit stingerea incendiului. Și culmea, era singura patrula de poliție din municipiu Roman.

Deși într-un material precedent( VEZI MATERIALUL AICI) atrăgeam atenția asupra pericolului la care sunt expuși  polițiștii conducând asemenea mașini defecte, nu s-a luat nicio măsură, ba mai mult, s-a luat în derâdere de către conducerea instituției.

Chiar dacă în garajul instituției se află o altă autospecială care nu e folosită, polițiștii  au fost trimiși cu aceeași mașină care s-a defectat în trafic cu o săptămâna în urmă și care astăzi a luat foc. Penibilul este atins la maxim de conducerea IPJ Neamț care a negat vehement că ar există la nivelul insituției autospeciale cu defecțiuni. Ei bine, asistăm la situatia în care polițiștii sunt împinși la moarte sigură de  către “menegerii” instituției. Cu siguranță  nu este un caz singular si astfel de probleme există și în cadrul celorlalte inspectorate de poliție unde gradul de uzură al mașinilor este destul de ridicat.

Înțelegem și suntem de acord cu faptul că nu au putut fi schimbate toate autospecialele din dotare, dar să trimiți o patrula a poliției cu o mașină despre care se știe că are probleme grave de funcționare, nu putem vedea decât ca pe “o mâna criminală”. Și spunem asta pe bună dreptate, că în  cadrul Poliției  Române există “mâini criminale” în condițiile în care zilnic sunt trimiși polițiști singuri în patrulare, zilnic sunt trimiși polițiști cu autospeciale  defecte și nu în ultimul rând, dotarea acestora este deficitară.

Nu am văzut nicio reacție din partea Inspectoratului General al Poliției Române sau a Ministerului Afacerilor Interne în legătură cu această situație care s-ar fi putut transforma într-o mare tragedie.Transmitem pe această cale  tuturor polițiștilor că, mai importante decât dispozițiile  și ordinele șefilor care-i trimit la moarte sigură, sunt propriile  lor vieți .

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiști în pericol de moarte. Mașină a poliției in flăcări

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută