Misiunile desfășurate de polițiști implică un grad ridicat de risc și nu poate fi comparat cu niciun alt simplu job, iar pentru colegii noștri, Alex și Toni din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ din cadrul STPF Timișoara putea fi ultima misiune după atacul  traficanților de migranți asupra lor aseară, în timp ce executau o misiune operativă într-o parcare pe autostrada Timișoara-Arad.

Această zonă e cunoscută ca fiind des utilizată de traficanții de migranți pentru călăuzirea acestora către frontiera de vest, de cele mai multe ori acești intrând legal în România, ceea ce denotă că avem o legislație permisivă și neîndestulătoare  în ceea ce privește condițiile de intrare în România a celor care vin sub pretextul angajării.

Când au fost observați  cei 8 migranti și cele 3 călăuze care incercau sa se urce într-un automarfar aflat în parcarea de pe autostradă, colegii noștri i-au somat să se oprească si au încercat să-i rețină. Atunci, una dintre călăuze, de origine afgană,  înarmată cu un cuțit l-a înjunghiat pe unul dintre politisti în umăr, iar celuilalt i-a aplicat 4 lovituri, in gamba, in pulpa, in zona fesiera si la nivelul genunchiului. Colegii noștri au folosit armamentul din dotare, trăgând 13 focuri de arma in plan vertical pentru a opri atacul, însă agresorul si o  altă călăuză au reușit să fugă, cei 8 migranți fiind capturați împreună cu o călăuză.

Unul dintre polițiști încă este internat în spital fiind supus unor intervenții chirurgicale, celălalt a fost  externat, ambii fiind în afara oricărui pericol, însă acest atac putea fi fatal pentru cei doi colegi, în urma atacului, anumite  zone vitale ale corpului putând fi afectate. Chiar luna trecută, tot în această zonă a avut loc o altă operațiune de prindere a migranților și călăuzelor, zona fiind un adevărat rai al traficanților care fac sume exorbitante de pe urma  acestor ”îndeletniciri”.

Ce putem spune e că nu avem suficienți polițiști pentru desfășurarea misiunilor, deficitul de personal fiind destul de mare la nivelul MAI, de peste 25%, iar ștatele de organizare nu reflectă nici pe departe realitatea din teren, există încă o temere a polițiștilor în folosirea armamentului din dotare din cauza consecințelor pe care le-ar putea suporta, având o situație similară în care o polițistă de frontieră din cadrul ITPF Oradea este cercetată disciplinar pe motiv că  a folosit armamentul din dotare în prinderea unui grup de migranți,  ceea ce nu face decât să descurajeze polițiștii de frontieră să folosească mijloacele din dotare în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Le dorim însănătoșire grabnică celor doi colegi și ne punem speranța că folosirea armamentului din dotare va fi încurajată în toate structurile MAI,  atunci când viața și integritatea polițiștilor  sunt puse în pericol.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Polițiști de frontieră înjunghiați în prinderea migranților

Distribuie

2 răspunsuri

  1. păi dacă Despescu conduce mai?! ăsta a fost în pericol o singură dată, când s a oprit liftul între etaje!!! folosirea armamentului cât mai des!!!

  2. În țările civilizate, dacă nu se supuneau somațiilor polițiștilor, respectivii erau împușcați mortal. Așa scăpăm de niște infractori.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.