Polițiști care agresează un șofer. Acesta a fost titlul bombastic

Circulă un video preluat de ziariști avizi de senzațional, fără o prealabilă verificare “din trei surse”, așa cum ar presupune deontologia nelegiferată a jurnaliștilor, care induce ideea ca polițiștii sunt veșnic abuzivi. Fără să comentăm reaua-intenție evidentă a pretinșilor formatori de opinie, prezentăm spre corecta informare publică “inside info”.

Realitatea este că la 28.02.2020 un autoturism condus de o persoană ce nu poseda permis de conducere, diagnosticată cu probleme psihice de Spitalul Alexandru Obregia, expulzată din Marea Britanie (probabil datorită abuzurilor polițienești la care a fost supus) a lovit mai multe autoturisme pe raza sectorului 3 București, după care a părăsit locul producerii evenimentului pe direcția Autostrada A2. La Km 12 a fost observat de un echipaj al poliției rutiere care a pornit în urmărirea sa. În timpul urmăririi suspectul a mai acroșat câteva autoturisme aflate în trafic încercând să scape de “coadă”. În momentul blocării în trafic, personajul ”abuzat”, suspect de HIV și Hepatita C, a încercat să muște mâinile polițiștilor care îl încătușau, polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi – BP A2 București-Constanța și Serviciul Rutier Ilfov, după ce în prealabil lovise, în mod intenționat, autospeciala de poliție.

Șoferul, condamnat în trecut pentru prezența “nefirească” prin locuințe care nu ii aparțineau, cu scopul de a-și însuși bunuri ce nu îi aparțin, a fost prezentat magistraților care au încuviințat măsura arestului preventiv pentru 30 zile, luând în considerare săvârșirea infracțiunii de ultraj și conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere. Atragem atenția conducerii politiei autostrăzi, care a fost deranjată de implicarea organizației sindicale în apărarea intereselor polițiștilor care au acționat, că activitatea sindicală reprezintă un sprijin pe care îl oferim instituției, depășită de situație, iar cei care și-au asumat acest rol, nu trebuie să fie persecutați.

În acest context dorim să îi felicităm pe colegii care au format echipajul care a intervenit și care a reușit prinderea în flagrant șoferului care a reprezentat un adevărat pericol public pentru toți ceilalți participanți la trafic. Felicitările noastre sunt justificate mai ales pentru faptul că cei doi polițiști au o vechime de aproximativ 1 an în sistem, dar asta nu i-a oprit să dovedească profesionalism în modul de acțiune.  Toți polițiștii implicați în acțiune se află sub tratament profilactic medicamentos prescris de Spitalul Matei Balș.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiști care agresează un șofer. Acesta a fost titlul bombastic

Distribuie

5 răspunsuri

  1. Bravo, domnilor polițiști!
    Ce agenți, ce ofițeri?! Avem nevoie de un singur corp profesional de polițiști, plătiți corespunzător și după principiul “Muncă egală, plată egală”.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *