Polițist sancționat pentru că a protestat. A scandat JOS mafia în loc de SUS mafia din M.A.I.

Un protest organizat în fața Poliției Mun. Roman, cu respectarea Legii 60/1991 privind adunările publice, a stârnit multe orgolii și supărări la vârful conducerii IPJ Neamț pentru mesajul afișat pe un banner: „JOS MAFIA DIN POLIȚIA ROMÂNĂ, JOS MAFIA DIN M.A.I.”. Cu toate că acesta ar fi trebuit să fie un deziderat instituțional, de a eradica corupția din sistem, se pare că în județul Neamț, șefii sunt pe invers.

După scenele ridicole în care mai multor ofițeri li s-a ordonat să „confiște” ilegal bannerul de către șeful IPJ Neamț, care ocupă postul nu ca urmare a promovării vreunui concurs ci prin modul de operare deja consacrat, împuternicire, a urmat bineînțeles și acțiunea de acoperire a acestor nereguli prin declanșarea cercetării disciplinare împotriva colegului nostru, Ioan Cănărău, lider al Sindicatului EUROPOL.

În urma finalizării procedurii disciplinare, în care nu a avut nicio șansă de a se apăra față de directiva clară de execuție primită de către ofițerul desemnat cu cercetarea prealabilă, colegul nostru a fost sancționat cu „mustrare scrisă” pentru că, în timpul liber, a protestat afișând mesajul „JOS MAFIA DIN POLIȚIA ROMÂNĂ, JOS MAFIA DIN M.A.I.” și astfel i se impută că a adus PREJUDICII DE IMAGINE INSTITUȚIEI.

Acum, la o analiză superficială, dacă colegul nostru a afișat acest mesaj și a fost sancționat, per a contrario pentru a nu fi sancționat data viitoare ar trebui să afișeze mesajul „SUS CU MAFIA ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ, SUS CU MAFIA ÎN M.A.I.”. Adică dacă un polițist cu peste 25 de ani vechime își exercită dreptul la liberă exprimare și enunță un deziderat, respectiv acela de a fi curățat sistemul polițienesc de ingerința corupției, este sancționat.

Iar dacă în cazul acesta vorbim despre opacitatea și slugărnicia șefilor împuterniciți care sunt dispuși să calce pe cadavre, să comită abuzuri sau să își hărțuiască subalternii doar pentru a-și păstra posturile de conducere, nu putem să nu recunoaștem că în sistemul nostru nu am avut cazuri răsunătoare de corupție/mafie, similare cu cele ale unor grupări organizate:

https://www.g4media.ro/inchisoare-cu-executare-pentru-un-fost-sef-al-ipj-timis-care-a-mutat-disciplinar-un-politist-la-cererea-unui-primar-decizia-nu-este-definitiva.html

https://romanialibera.ro/la-zi/coruptie-la-nivel-inalt-in-jandarmerie-dna-a-trimis-in-judecata-mai-multi-sefi/

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/sefii-jandarmeriei-urmariti-penal-si-ar-fi-aprobat-ilegal-plata-a-sute-de-ore-suplimentare-1373389 

https://www.mediafax.ro/social/sefi-ai-politiei-bistrita-acuzati-de-coruptie-condamnati-dupa-ce-au-intervenit-pentru-nesanctionarea-unor-contraventii-18657088

Ce este și mai interesant la nivelul IPJ Neamț, este că hărțuirea vădită exercitată asupra liderului nostru a căpătat forme psihedelice. Astfel, după protestul de mai sus care a generat furia „înstelaților”, colegul nostru a mai fost cercetat disciplinar și sancționat pentru că ar fi trimis 2 sesizări către IPJ Neamț în care a reclamat mai multe inadvertențe în managementul instituției. Când i-a parvenit sesizarea, împuternicitul inspector șef, cms. șef Osoianu, se uită când a fost transmis emailul de pe adresa organizației sindicale, și constată pe baza simțurilor dezvoltate de polițist pe care le deține, că în acel interval de timp, colegul nostru era în serviciu. De aici a fost doar o formalitate să dispună o nouă cercetare față de colegul nostru, cu toate că nu existau niciun fel de probe că el a remis emailul.

La momentul contestării sancțiunii la nivelul IGPR, conform procedurii, șeful unității care a emis actul de sancționare este obligat să redacteze un raport motivat în care să justifice temeinicia și legalitatea sancțiunii. Pentru prima dată în istoria Poliției Române, același șef care a emis dispoziția de sancționare, depune concluzii de admitere a contestației colegului nostru Ioan Cănărău, admițând implicit că cercetarea a fost abuzivă. Și acum vine întrebarea, când a fost în deplinătatea facultăților mintale șeful împuternicit al IPJ Neamț? Când a emis sancțiunea sau când a solicitat anularea acesteia? Răspunsul însă îl poate oferi doar un psiholog, de preferat unul din afara sistemului.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițist sancționat pentru că a protestat. A scandat JOS mafia în loc de SUS mafia din M.A.I.

Distribuie

9 răspunsuri

 1. joi, 6 ianuarie 2022
  Bietii magistrati, dupa o crestere de 10% a pensiilor, s-au mai pricopsit si cu o marire de 20%, atat la salarii cat si la pensii!
  PRIMIT DE LA UN CAMARAD AVIZAT – Claudiu Ionescu:

  ,,Dovada că Sistemul de Apărare e Ciuca bătăii de joc.”

  Am intrat în posesia ordinului prin care ministrul Predoiu recompensează magistrații, aceștia urmând sa primească o mărire considerabilă a salariului!

  Dacă până acum, salariul lor se calcula de la o Valoare Sectoriala de Referință de 465 lei, începând cu 01.02.2022, magistrații vor avea un VRS de 605 lei !!!

  Adică o creștere de 20%….

  Adică …de la 20.000 lei net…la 24.000 lei.

  Bineînțeles că și pensionarii magistrați vor avea aceeași creștere, având o lege avantajoasă, recuperand cu vârf și îndesat impozitarea cu 10%, de la 1.01.2022…

  Asta în timp ce la toate televiziunile, ni se spune că nu sunt bani și în timp ce tot Sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională este plătit, și în prezent, cu un VRS de doar 197,33 lei, diferența fiind de 3 ori mai mare…

  Vă mai mirați de ce noi, pensionarii și rezerviștii militari, nu avem nicio șansă în instanțe atunci când ne cerem drepturile, aceleași drepturi pe care magistrații și le câștigă pe bandă rulantă…în instanță !!!

  Eu mă gândesc că PNL-istul Predoiu s-a gândit că magistrații nu au cu ce să-și plătească gazul si lumina și nu au bani de pâine….

  O adevărată revoluție socială, în interesul celor năpăstuiți de soartă…

  RUȘINE GUVERNANȚILOR … și RUȘINE MAGISTRAȚILOR – care se lasă cumpărați politic !!! „

 2. Deci la modul general rezulta faptul ca în proporție de 90 % șefii, cât și șefuletii țin cu dinții de scaunele și funcțiile lor . Concluzia este ca toți sunt puși politic….Șefi =jeguri,care de f multe ori nu sunt în stare sa soluționeze un dosar penal simplu,nu sa mai vorbim de unul complex..Halal..

 3. Da se pare când nu ești cu șeful acesta cauta să te facă neom, dar Dumnezeu a îngenuncheat Regi așa că nu tine să faci rău numai ca să-ți arăți putere din pixul lui satan, mîndria îl va îngenunchea.
  D.nului polițist multa putere si Dumnezeu sa-l ocrotească.

 4. Îl salut si mă înclin cu respect în fata colegului dumneavoastră Ioan Cănărău pentru curajul și verticalitatea de care dă dovadă în încercarea de a ne scoate la lumină din imensul întuneric al corupției.Cu aleasa considerație îi dedic acest citat al marelui diplomat Nicolae Titulescu, care spunea, citez: ” Și chiar de nu voi fi far, ci o candelă, ajunge.Și chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge,fiindcă m-am străduit să aprind lumina”, am incheiat citatul, iar celor de teapa lui Osoianu le dedic prima strofa din poezia JUNII CORUPȚI a lui Mihai Eminescu publicată în anul 1869.
  ”La voi cobor acuma, voi suflete-amăgite,
  Şi ca să vă ard fierea, o, spirite-ameţite,
  Blestemul îl invoc;
  Blestemul mizantropic, cu vânăta lui gheară,
  Ca să vă scriu pe frunte, ca vita ce se-nfiară
  Cu fierul ars în foc.”

  Viitorul ne aparține!

 5. Pai sefii din IPJ-uri…imputernicitii sunt la nivelul sefului lor de la varful MAI …dl Despescu care am mai comentat si am cerut ministrului de interne sa intruneasca o comisie medicala sa il evalueze psihologic ca sigur are probleme psihice….Vorba romanului…ASA SEF …ASA LUCRATORI (Sefuti).

 6. Este general acceptat faptul ca in politie sant atat elemente corupte,cat si incompetenta.
  Politistii cinstiti sant marginalizati.
  A nu recunoaste aceasta situatie inseamna a nu putea face vitalele schimbari .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.