Polițist, erou de sacrificiu

Cazurile în care polițiștii sunt eroi de sacrificiu nu sunt deloc puține, așa cum e și cel al colegului nostru, agent principal Alexandru Ionuț Bogdan  din cadrul secției de poliție 5 Craiova,  IPJ Dolj, care aflat în timpul serviciului împreună cu un coleg jandarm din cadrul Grupării de jandarmi mobile Craiova, a fost solicitat de către colegii acestuia să intervină la un apel primit prin 112 în care un cetățean se afla în imposibilitatea de a ieși din apartamentul cuprins de flăcări.

Ajuns primul la fața locului, acesta nu a ezitat să intre în apartamentul cuprins de flăcări, iar riscul de a se transforma din salvator în victimă era iminent. Proprietarul apartamentului se afla în stare de inconștiență, iar câteva minute în plus  în norul de fum i-ar fi fost fatale. Polițistul l-a scos pe acesta din apartament și l-a dus imediat la parterul blocului unde a fost preluat de echipajul SMURD sosit la fața locului.

Este o dovadă destul de clară că riscurile la care sunt supuși polițiștii în exercitarea atribuțiilor de serviciu sunt iminente și diversificate, iar meseria de polițist nu trebuie privită ca pe un simplu job, ci ca pe una cu riscuri, privațiuni și vocație.

Ne punem speranța că atât conducerea IPJ Dolj, cât si a celorlalte inspectorate, vor aprecia și recompensa pe măsură faptele de bravură ale polițiștilor, chiar dacă pe alocuri vor fi voci care vor spune că acestea erau doar niște simple obligații. Sindicatul EUROPOL îl felicită încă o dată pe colegul nostru pentru dovada de curaj și  pentru faptul că a arătat  că poate fi erou.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Polițist, erou de sacrificiu

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.