Poliția Română cumpără 30 de pick-up-uri. Cum vor arăta?

Râdem, glumim… dar mai și plătim! Cam în această manieră am putea adapta o veche zicală din popor raportându-ne la această achiziție mai mult decât interesantă a IGPR-ului.

Dupa ce am semnalat timp de un an neajunsurile din sistem, după ce am constatat stângăciile făcute în cazul majorității achizițiilor, mai mult sau mai puțin fenomenale realizate de Poliția Română, constatăm că instituția cumpără autospeciale model pick-up. Și nu oricum, ci cu TOATE dotările de bază instalate din fabrică. Acum se pare că se poate, nu? Păi în acest caz nu putem decât să concluzionăm că SICAP-ul trădează în cel mai oribil mod cu putință modalitatea de realizare a achizițiilor celorlalte tipuri de autospeciale de până acum.

Astfel, am observat că suma de 7.800.000 de lei, fără TVA, este oferită de Poliția Română pentru 30 de autospeciale tip pick-up. Aceste autospeciale vor veni echipate DIN FABRICĂ atât cu sisteme optico-acustice DISIMULATE, cât și cu… toate echipamentele specifice stațiilor radio în sistem TETRA care vor fi montate pe ele. Tare, nu? Adică polițiștii din stradă NU au nevoie de stații pe mașini, în schimb cei care vor desfășura aceste acțiuni operative “mascate”, da! E bun așa…

Un element care ne-a atras atenția asupra acestei proceduri de achiziție este reprezentat de rapiditatea cu care s-a desfășurat. Nicio licitație la nivelul acesta, pe fonduri bugetare, nu a avut atât de mare avânt. Mai, mai să o scăpăm din vedere când am văzut că pe 12.01.2023 s-au deschis ofertele, iar pe 25.01.2023 la ora 21:01 s-a închis evaluarea calificării și evaluarea tehnică, ba mai mult, la FIX 27 DE MINUTE MAI Târziu, respectiv la ora 21:28 s-a terminat și cea financiară și iată-ne în situația nemaivăzută de a aștepta licitația electronică ce se va derula în perioada 30-31.01.2023. 

Iar dacă aveți impresia că cineva se grăbește nejustificat, nu știm ce concluzie să tragem, pentru că tot SICAP-ul ne spune că termenul maxim legal al acestei proceduri ar fi 06.04.2023. Adică peste vreo câteva luni de acum ar fi expirat termenul aferent al acestei proceduri de achiziție. Rămâne de văzut dacă și în acest caz vor exista interpretări asemănătoare achiziției de autospeciale marca BMW. Cert este că, pentru aceste autoutilitare s-au înscris atât TIRIAC AUTO, cât și ROADHILL AUTOMOTIVE.

Relevant este faptul că prețul MAXIM este de aproape 53.000 euro/bucată de autospecială model pick-up, sens în care va trebui să vedem cu ce se va alege Poliția Română după această licitație, la momentul atribuirii, având în vedere și numeroasele probleme generate în aceste zile de calitatea materialelor din care a fost realizată noua uniformă.

Până atunci, ne uităm cu jind la sutele de autospeciale care ar fi trebuit să intre în dotarea noastră începând cu acest an. Dar motocicletele încă sunt în evaluare, dubele la fel, auto-laboratoarele criminalistice deja au picat și restanța, cele pentru colegii noștri cu patru labe, care latră și dau din coadă așteptând vremuri mai bune, nu doar pozele în care instituția se laudă cu aceștia ținându-i în condiții execrabile, iar lista poate continua.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Poliția Română cumpără 30 de pick-up-uri. Cum vor arăta?

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Am văzut că în Franța se piate face economie.Sunt foarte multe mașini Duster la jandarmerie și poliție municipală. Noi suntem și călici și fudui.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută