Poliția de Frontieră Românâ în straie de sărbătoare

Poliția de Frontieră Română este în straie de sărbătoare. Se împlinesc 157 ani de existență instituțională, atunci când la  24 iulie 1864domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat  decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti din Ţara Românească şi Moldova, a devenit un moment istoric important pentru Poliţia de Frontieră, fiind data de recunoaştere a identităţii instituţionale şi deasemenea temelia organizării moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.

 

Astăzi, Poliția de Frontieră  este o instituție performantă si modernă, cu un rol fundamental în sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, asigurând supravegherea și controlul de frontieră de-a lungul  a celor 3149 km  pe conturul țării, cât și în interior în cadrul punctelor de trecere a frontierei aeroportuare.

Mesajul  inspectorului general al PFR cu ocazia zilei de 24 iulie, chestor principal de poliție Liviu BUTE,  a fost :

”În 2021, Poliția de Frontieră Română împlinește 157 de ani de existență instituțională. Istoria o cunoaștem, prezentul îl trăim, iar viitorul, chiar dacă aparține generațiilor următoare, depinde și de noi, de modul în care înțelegem să construim, să evoluăm și să fim adevărați mentori pentru colegii aflați la începutul carierei…

… Vă doresc, dragi colegi, multă sănătate, putere de muncă și înțelepciune. Rămâneți demni, corecți și mereu în competiție cu voi înșivă.”

Amintim faptul că Ministerul Afacerilor Interne ”a furat” din însemnătatea acestei zile prin  Ordinul MAI nr. 140/2016, prin care polițiștii de frontieră nu mai pot fi avansați de ziua armei. Conform  prevederilor actului normativ, aceștia pot fi avansați pe 25 martie de ziua Poliției Române, pe 1 decembrie de Ziua Națională  sau  în tot cursul anului, la o zi anume stabilită. Astfel, ziua Poliției de Frontieră a fost catalogată ca orice altă zi din an. În această orice altă zi din an cum a vrut să fie numită, 180 de poliţişti de frontieră,  ofiţeri şi agenţi de poliție, care își desfășoară activitatea în cadrul  structurilor  Poliției de Frontieră Române au fost avansați în gradul profesional următor  înaintea împlinirii stagiului minim.

Sindicatul EUROPOL ține să felicite pe toți polițiștii de frontieră pentru rezultatele obținute pe tot parcursul anului și îi asigură de tot sprijinul în reprezentarea drepturilor și intereselor.

La multi ani, Poliția de Frontieră Română!

La mulți ani stimați colegi, polițiști de frontieră!

Sindicatul EUROPOL: Poliția de Frontieră Românâ în straie de sărbătoare

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută