Poliția de Frontieră Română are un nou Inspector General

Astăzi, prin ordin de ministru, a fost împuternicit pentru o perioadă de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, comisarul-șef Victor Ștefan IVAȘCU. Acesta vine de pe postul de împuternicit director adjunct al Direcției Generale Anticorupție, după ce anterior a fost consilier la cabinetul ministrului Bode.

Menționăm faptul că postul de inspector general al Poliției de Frontieră Române a fost vacantat  încă din luna mai a anului 2020, când chestorul principal de poliție Liviu Bute a fost împuternicit inspector general ca urmare a pensionării chestorului general Ioan Buda, iar din luna iunie 2021, postul a fost ocupat doar prin desemnare tot de chestorul principal de poliție Liviu Bute din postura de adjunct al instituției.

Ministerul Afacerilor Interne avea obligația conform art. 27^16 din Legea nr.  360/2002 privind Statutul polițistului să organizeze concurs pentru acest post, ”Polițistul poate fi împuternicit, cu acordul acestuia, pe o perioadă de maximum 6 luni. Prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, cu acordul polițistului, pentru maximum 6 luni, perioadă în care sunt obligatorii organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului”.

Atât ministrul Vela de la acea vreme, cât și actualul ministru Lucian Bode au ”amenințat”  cu organizarea concursului pentru acest post și  ei bine, la aproape doi ani de zile, se împuternicește comisarul șef Victor Stefan Ivașcu pentru o perioada de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. Ne punem speranța că acesta va continua demersurile pentru îmbunătățirea activității polițiștilor de frontieră și va avea deschidere la dialog social pentru rezolvarea problemelor cu care angajații instituției se confruntă.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Poliția de Frontieră Română are un nou Inspector General

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Bai sunteți nebuni la capul vostru?
  Bai tinere de ce accepți așa ceva?
  Știi tu ceva de frontieră?
  Chiar nu mai are poliția de frontieră ofițeri care să ocupe această funcție?
  Ce sa mai creadă oamenii din teritoriu?
  Credeți că sunt prosti? Și ultimul agent înțelege despre ce vorba aici și apoi voi vreți probitate profesionala! Sa va fie rușine!

 2. Bullshit-ul politrucilor romani ! Praf in ochii oamenilor ! Pentru a controla institutiile statului si a nu lasa angajatii sa isi faca treaba politicienii isi pun amprenta lor mizerabika si accapareaza tot ! NISTE MIZERII !

 3. Nu știu de unde sperați și așteptați atâta competență la flăcăul ăsta, oameni buni! I-au expirat cele 12 luni de împuternicirea la DGA, iar ministrul Bode e obligat de concubina de partid să-l pună șef undeva, nu contează unde, numai șef (plin, nu adjunct) să fie. Nici acum nu veți găsi vreun CV public de-al omului ăsta pe undeva, ca să știți și voi ce a învățat, pe ce s-a specializat și ce știa să facă înainte de a fi șef.
  Ai crede că vine vreun competent de la DGA care să îmbunătățească activitatea poliției de frontieră și, cel mai important, să-i dezlipească de pe obraz eticheta de armă coruptă. E o copilărie; nu știe și nu poate să facă nimic! Are nevoie de funcție și, pentru că nu mai e mult până pe 25.03, poate chiar de o mică avansare la gradul de chestor. Pentru că, nu-i așa? – o femeie puternică obține întotdeauna ce vrea!

 4. Asistat social cu grade numit acolo de grupul infracțional organizat PSD, PNL, UDMR. Într-o lume normală vă aliniam pe toți pe stadion și vă decoram cu decorații chinezești.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută