Poliția de Frontieră Română are Inspector General

La mai bine de doi ani de când funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române a devenit vacantă, astăzi a avut loc concursul pentru ocuparea acesteia, în urma căruia actualul împuternicit pe această funcție, comisarul-șef Victor Stefan Ivașcu a obținut nota 8,16, fiind declarat admis.

Reiterăm faptul că postul de inspector general al Poliției de Frontieră Române a fost vacantat  încă din luna mai a anului 2020, când chestorul principal de poliție Liviu Bute a fost împuternicit inspector general ca urmare a pensionării chestorului general Ioan Buda, din luna iunie 2021, postul a fost ocupat doar prin desemnare tot de chestorul principal de poliție Liviu Bute din postura de adjunct al instituției, iar din luna februarie 2022 fiind ocupat prin împuternicire de comisarul-șef Victor Ștefan Ivașcu.

Ministerul Afacerilor Interne avea obligația conform art. 27^16 din Legea nr.  360/2002 privind Statutul polițistului să organizeze concurs pentru acest post, Polițistul poate fi împuternicit, cu acordul acestuia, pe o perioadă de maximum 6 luni. Prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, cu acordul polițistului, pentru maximum 6 luni, perioadă în care sunt obligatorii organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului”.

Atât ministrul Vela de la acea vreme, cât și actualul ministru Lucian Bode au tot ”amenințat”  cu organizarea concursului pentru acest post și ei bine, la peste doi ani de zile, postul este câștigat de comisarul-șef Victor Stefan Ivașcu. În luna mai a acestui an am acționat în instanță Ministerul Afacerilor Interne pentru anularea ordinului de ministru prin care îl împuternicește pe această funcție, pentru a forța astfel organizarea acestui concurs și a reveni la o stare de normalitate, lucru care s-a și întâmplat de fapt.

Vom proceda în aceeași măsură și pentru celelalte funcții de conducere care au fost vacantate și pentru care au trecut mai bine de 12 luni, timp în care instituția este obligată să organizeze concurs. Ne punem speranța că acesta va continua demersurile pentru îmbunătățirea activității polițiștilor de frontieră și va avea aceeași deschidere la dialog social pentru rezolvarea problemelor cu care angajații instituției se confruntă.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Poliția de Frontieră Română are Inspector General

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Sa se termine cu manariile din Politia Romana,ca e de frontiera,fie nationala.Politicul sa faca politica,specialistii pe a lor.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută