Poliția de Frontieră plătește zeci de mii de lei pentru servicii mizerabile

După cum bine știți, pretextul creșterii numărului de „refugiați” care tranzitează România pe la frontiera cu Timiș a determinat măsuri dintre cele mai „eficiente” luate de managerii noștri. Nu vom comenta ineficiența evidentă a acestor măsuri și nici faptul că mai mult de jumătate din tehnica pe care ar trebui să o folosească polițiștii de frontieră este „căzută”, însă nu putem să nu luăm atitudine față de condițiile mizere în care sunt ținuți polițiștii de frontieră.

Aproximativ 100 de polițiști de frontieră sunt trimiși lunar pe zona frontierei de la Deta, Moravița și Jimbolia. Aceștia sunt luați de la Mehedinți și Caraș Severin, trecuți ilegal în „misiune” și ținuți în condiții mizere pe bani mulți, timp de 10 zile, pe la o pensiune din Deta, despre care putem afirma că este cel puțin dubioasă.

Documentarea noastră a pornit de la mai multe sesizări ale polițiștilor de frontieră care, deși au sesizat aceste probleme și pe la organizațiile sindicale și profesionale, nimeni nu i-a ajutat cu nimic. Colegii noștri ne-au spus că prețul plătit de către ITPF Timișoara pentru cazare este uriaș în raport cu condițiile de care beneficiază.

Și pe bună dreptate, dacă la început aceștia beneficiau și de mic dejun în prețul cazării, la câteva săptămâni de la achiziționarea acestor servicii de către ITPF Timișoara, firma a renunțat să le mai acorde micul dejun dar prețul l-a menținut la același nivel. Mai mult, ca urmare a unor intoxicări cu mâncare, cauzate de nerespectarea normelor sanitar veterinare, mai mulți polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale. Singura consecință suportată de pensiune a fost închiderea bucătăriei, dar fără să știm despre existența unor amenzi.

O serie de colegi au fost cazați în afara pensiunii, în niște spații de cazare organizate în interiorul unor clădiri de tip hală, despre care avem foarte mari dubii că fac parte din spațiul propriu zis al pensiunii care a făcut obiectul autorizării și acreditării.

Iar pentru a înțelege mai bine această poveste, vă prezentăm mai jos o factură plătită de Poliția de Frontieră pentru 14 polițiști, pe o perioadă de 10 zile, a cărei sumă totală se ridică la 13.300 lei. Cu alte cuvinte, prețul cazării pentru un polițist de frontieră la pensiunea de 2 stele din Deta se ridică la aproximativ 95 lei/persoană. Nu ar fi prețul prea mare la prima vedere, dar dacă luăm în considerare că există camere cu 6 paturi înseamnă că prețul plătit de Poliția de Frontieră Română pentru 1 noapte de cazare pentru o cameră poate ajunge și la 570 lei.

Această firmă, S.C. NIADAL ABATEX COMPANY S.R.L., de fapt nu se regăsește pe site-ul Agenției pentru Agendă Digitală a României, respectiv pe site-ul www.e-licitatie.ro cu servicii de cazare. Noi am verificat dacă are oferte de cazare însă am aflat că această firmă vinde oțet, fidea, cimbru, apă de parbriz, orez, mălai, ciment, kit kat și multe alte produse, dar în nici un caz servicii de cazare.

Nu vrem să fim sceptici și nici paranoici, însă știm de la polițiștii de frontiera care ne-au sesizat faptul că pensiunea oferă condiții proaste pentru un preț exagerat, de care ar fi invidioși și cei de la Hilton sau Marriott, care sunt hoteluri de 5 stele și unde prețul undei camere este mai mic decât cel de la pensiunea „minune” a localității Deta.

Lucrurile nu vor rămâne în acest fel pentru că azi, 24.10.2017, reprezentanții Sindicatului EUROPOL urmează să se întâlnească cu conducerea I.G.P.F. pentru a sesiza aceste aspecte, inclusiv caracterul ilegal al „misiunilor” dispuse, dar și faptul că polițiștii de frontieră vor să își aleagă singuri cazarea pe durata delegării, în limita condițiilor prevăzute de HG 1860/2006.

În cazul în care nu vor accepta soluțiile propuse de organizația noastră, vom sesiza ministrul afacerilor interne pentru managementul defectuos și deficitar practicat la nivelul poliției de frontieră. Noi nu suntem ca celelalte sindicate și nu vom accepta compromisuri în de favoarea polițiștilor de frontieră.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Poliția de Frontieră plătește zeci de mii de lei pentru servicii mizerabile

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută