Poliția Capitalei fierbe! Drepturi salariale neplătite de 3 luni

Polițiștii din cadrul Poliției Capitalei nu și-au mai primit drepturile salariale pentru orele lucrate pe timp de noapte și pentru orele lucrate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale de câteva luni. Probleme există și în ceea ce privește plata chiriei. În tot acest timp, polițiștii sunt direcționați în sistem ping-pong, de la șefii lor profesionali către structurile financiare și invers.

Este inadmisibil ca drepturile acestor polițiști pentru condițiile de muncă în care își exercită activitatea să nu fie plătite de mai bine de 3 luni fără ca nimeni din conducerea Poliției Capitalei să îi informeze cu privire al orizontul de timp în care se va efectua plata și cu privire la motivele care au determinat această întârziere. Mai grav este că toți polițiștii care au încercat personal să contacteze structurile financiare au fost „flituiți” de către colegii lor sau plimbați de la un interior la altul până se săturau să aștepte să răspundă cineva la telefon.

În timp ce celelalte sindicate consacrate nu au făcut nimic timp de 3 luni, Sindicatul EUROPOL a sesizat Inspectorul General al Poliției Române despre situația de criză și haosul existent la nivelul Poliției Capitalei și am primit confirmarea că au fost efectuate plățile azi, urmând ca în cursul zilei de mâine, 29 septembrie, sumele de bani să intre pe cardul de salariu. Dacă totuși nu vor fi achitate aceste drepturi salariale din urmă, luăm în considerare pichetarea Polițiilor de Sector și refuzul de a mai lucra pe timpul nopții și în zilele de weekend. Le mulțumim colegilor de la secțiile de poliție care ne-au sesizat în această săptămână de problema aceasta și îi îndemnăm și pe ceilalți polițiști să reacționeze prompt atunci când constată că le-au fost încălcate drepturile.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

Sindicatul EUROPOL: Poliția Capitalei fierbe! Drepturi salariale neplătite de 3 luni

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Fierbe?!
    Oare cati dintre politistii capitalei sunt dispusi sa iasa in strada pentru a-si cere drepturile? Putini, foarte putini ar participa la mitingul de protest. La fel este si in tara. Refuzam sa luptam pentru noi, pentru drepturile noastre.
    Ne meritam soarta!

  2. Iulia, mai usor, te rog, cu grija pentru jindari, pompieri sau alte categorii din MAI. Sindicatele sunt ale politistilor, sunt finantate din cotizatiile POLITISTILOR, si trebuie sa reprezinte DOAR interesele politistilor. Politistii nu trebuie si nu pot sa fie inclusi in aceeasi categorie cu militarii. Munca noastra este unica si trebuie remunerata ca atare.
    Sunt prea multe sindicate ale politistilor si, astfel, forte sindicala se disipeaza, nu mai are niciun efect, nu creeaza nicio presiune asupra MAI si asupra guvernantilor. Daca nu suntem uniti nu vom reusi nimic. “Dezbina si condu” asta prefera MAI.
    Sindicatele noastre au uitat sa fie sindicate, ci au devenit, in marea lor majoritate, masini de facut bani, vaci de muls pentru unii. Aproape niciun lider sindical, daca nu chiar toti, nu pot justifica legal banii stransi din cotizatii sau sub alte forme in numele sindicatului. Pai si atunci cum sa comenteze, cum sa fie vocali, in fata celor care conduc MAI sau a guvernului.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută