Ping pong cu salariile polițiștilor la întâlnirea cu Cîțu

În urma invitației adresate de Florin Câțu, în calitate de președinte al PNL și al Senatului, reprezentanții organizațiilor sindicale din sectorul de apărare ordine publică și securitate națională, au avut o întrevedere cu acesta cu scopul deblocării crizei generate de înghețarea salariilor și a pensiilor.

Revendicările noastre au fost simple, reprezentate de:

-aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv a prevederilor din Anexa VI care privește întregul personal din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;

-actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, în forma adoptată de Parlamentul României.   

Cu toate că cel care a declanșat această criză a fost însuși Florin Câțu care a deținut funcția de prim-ministru în Guvernul României, pentru care partenerii de dialog social nu au existat până în prezent, prin intermediul întâlnirii de astăzi acesta a dorit doar să arunce o perdea de fum mimând o preocupare față de situația critică pe care o traversează polițiștii și celelalte categorii de personal din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Această concluzie a rezultat ca urmare a faptului că Florin Câțu s-a disociat foarte ușor de funcția de premier și prerogativele deținute  anterior precizând la întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor sindicale că responsabilitatea aplicării legii salarizării în integralitate revine Guvernului, iar Senatul României, pe care astăzi îl conduce, nu are nicio responsabilitate în acest sens.

Nu putem să nu remarcăm penibilul acestui mod de abordare având în vedere că PNL se află în coaliția de guvernare și că prim-ministru la acest moment este Nicolae Ciucă, membru al aceluiași partid din care face parte și Florin Câțu. Reprezentanții organizațiilor sindicale prezenți la ședința de dialog i-au transmis lui Florin Câțu că nu este normal ca drepturile categoriilor de personal pe care le reprezentăm să fie pasate de la o instituție la alta, în funcție de interesele de imagine pe care reprezentanții partidelor le au pentru atragerea de capital electoral sau pentru a-și consolida funcțiile în cadrul partidului.

În lipsa unor garanții reale cu privire la respectarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, rămânem la planul inițial. Vă așteptăm așadar, în număr cât mai mare, miercuri 02.02.2022, ora 10:00, în fața Guvernului României pentru a protesta față de încălcarea legii de către cei care ne conduc. Iar pentru a ne asigura că nu se mai pasează responsabilitatea de la o instituție la alta, după Guvern, vom porni în marș către MAI și ulterior către Parlament.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ping pong cu salariile polițiștilor la întâlnirea cu Cîțu

Distribuie

11 răspunsuri

 1. Militarii și polițiștii nu vor rezolva nimic in perioada guvernării celor două partide si mai ales ca internele sunt la PNL.Politicieni de astazi vor umilirea militarilor indiferent de arma nu inteleg care i scopul!!

 2. Nu v-ati dat seama ca e timp pierdut?Astia stiu numai de frica…pana acum doar de frica magistratilor si a CCR…Alta va fi situatia cand in fata parlamentului(scris intentionat cu litera mica) vor aparea militari inarmati ori vreo divizie de tancuri…rusesti,sa vezi atunci cum isi vor aminti de…independenta militarilor…Fara oprirea lucrului nu veti reusi nimic…

 3. Sunt niște golani ordinari,în frunte cu Ghiolbanis,și nu trebuie să ne așteptam la
  vreun gest notabil, de normalitate, din partea acestor indivizi de joasă speță!

 4. Atunci de ce a mai solicitat întrevederea dacă spune că el nu poate rezolva nimic și că depinde de guvern și parlament ?

 5. Pana cand stagiul militar nu devine obligatoriu tineretul politician nu va sti ce inseamna respectul pentru armata si politie, pentru ei e ceva din filmele de pe netflix!!!

 6. Acum este momentul sa iesim in numar cat mai mare miercuri pentru a ne cere drepturile și să nu asteptam nepăsători!!!
  Haideți cu toții la miting!!

 7. Buna ziua,
  Pana nu opriti activitatea definitiv si nu va strangeti toti la guvern, dar toti din intreaga tara, idiotii care conduc astazi tara se sterg cu voi pe picioare indiferent ca sunteti politisti sau militari.
  Iata un model de acum 32 de ani de cum se cer drepturi: Multi nu stiti, dar in ianuarie 1990, sau altfel spus intr o noapte de ianuarie 1990 Piata Victoriei a fost ocupata de soldati din toate unitatile militare din Bucuresti si imprejurimi, repet numai cu soldati, asa incat guvernantilor de atunci nu le a venit sa creada ochilor spre dimineata ca piata era plina de soldati. Nu exista tehnologia de acum de comunicatii, dar prin centralele telefonice de atunci in cateva ore, noaptea, s au anuntat toti intre ei si au ocupat piata. Asadar, chiar soldati fiind, aveau si ei niste doleante de cerut, nefiind bagati de nimeni in seama. Spre dimineata imaginea era una de ras, piata era plina de generali care roiau printre soldati, rugandu i frumos sa se intoarca in unitatile lor ca ceea ce au cerut li se va da. Ca au primit sau nu ce au cerut, nu se stie, dar nimeni nu a patit nimic in urma celor intamplate, dintr un motiv simplu, au fost multi si uniti. Aceasta lozinca sa iesiti toti si sa fiti uniti e valabila si astazi, exemplul va este soldatii armatei romane de acum 32 de ani, care au avut curaj. Altfel tot ce faceti, este si va fi in zadar, astia pana nu le intra frica in suflet si va respecta, nu se potolesc, tot cu dispret va trateaza. Dumnezeu sa va ajute, domnilor!

 8. Ping-pong se joacă cu legea de când am deschis eu ochii pe meleagurile astea, mioritice. Penibilul, ne caracterizează ca nație, circulă prin sângele nostru. Nu știu cum… se face că Ceaușescu, generației mele, i-a spus că o să fie de sacrificiu. Ulterior a spus asta și Iliescu și alții, culminând azi cu tot felul de sfaturi despre cum să micșorăm facturile la utilități. Băăă, de unde să ne mai sacrificăm?! Nu a mai rămas nimic de sacrificat! Nu credeți că a venit vremea să vă sacrifică pe voi: politicienii – politruci? Gândiți-vă bine! Vă poate veni rândul!

 9. ba da vor rezolva.Cu sn ppc ppr care in ciuda pensionarilor din ultimii 6 ani a depasit din nou cifra de 40.000…de hateri cred.Cand il vad pe Coarna mi se face sila iar daca il mai si aud…Galeria oamenilor de seama din sindicate Ciorbea,Mitrea ,Coarna si mai sunt.Sigur vor fi rezolvate problemele.Apropo,stie cineva de un proiect aflat la MAPN in care este stipulat ca de pensie militara sa beneficieze doar cei care au fost efectiv militari timp de minimum 20 de ani?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută