Peste 932 de angajați MAI infectați cu Covid-19

Deși au trecut aproape 5 luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus în România, Ministerul Afacerilor Interne ține în continuare  ascuns numărul de angajați care sunt infectați cu noul coronavirus, deși majoritatea dintre polițiști sunt în linia întâi, iar riscul de infectare al acestora este iminent.

Având în vedere solicitarea noastră trimisă instituției cu privire la numărul de angajați infectați, în data de 26.07.2020,  MAI ne  prezintă următoarea situație:

  • numărul total de angajați M.A.I. pentru care s-a impus autoizolarea/carantina : 6730;
  • numărul total de angajați M.A.I. confirmați cu virusul COVID-19 este de 932;
  • numărul total de angajați M.A.I. declarați vindecați 539;

Practic, dacă la sfârșitul lunii iunie erau puțin peste 500 de angajați MAI infectați, la o lună distanță, numărul acestora aproape s-a dublat, în momentul de față depășind 1000 de cazuri confirmate.

Ținând cont că polițiștii sunt în toată această perioadă în linia întâi, era firesc ca  Ministerul Afacerilor Interne să procedeze la prezentarea la intervale regulate de timp a cazurilor confirmate, însă instituția a tot ezitat să facă publice aceste informații.

Cifrele cu angajații MAI infectați/carantinați sau izolați arată în mod clar că riscurile la care sunt supuși aceștia în exercitarea atribuțiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaților MAI infectați cu SARS-CoV- 2 aflați în prima linie crește simțitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceștia le desfășoară, fie în stradă sau la frontierele țării.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Peste 932 de angajați MAI infectați cu Covid-19

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută