Pericol de fraudă la concursul de trecere în corpul ofițerilor la Poliția de Frontieră

Reprezentanții organizației noastre au primit o serie de semnale de la polițiștii de frontieră cu privire la temerile pe care le au referitoare la procedura de elaborare a subiectelor și implicit la riscul ca acestea să fie „servite” celor apropiați conducerii. Vă reamintim că organizația noastră a solicitat în cursul săptămânii trecute conducerii ministerului afacerilor interne să intervină pentru a securiza acest concurs pornind de la elaborarea la nivel central al subiectelor.

Dacă în cazul Poliției Române, inspectorul general a luat imediat atitudine și a procedat la aprobarea unei metodologii de concurs care acoperă orice scenariu de risc cu privire la corectitudinea modului în care se desfășoară concursul, la nivelul conducerii Poliției de Frontieră se practică poziția struțului. Reprezentanții organizației noastre au avut și o discuție la sediul IGPF în cursul zilei de ieri, 17.08.2017, cu conducerea Direcției Management Resurse Umane căreia i-a prezentat problematica existentă dar reacția a fost una lipsită de interes în condițiile în care replica lor a fost „dacă cineva va face trafic de influență, o va face pe riscul lui”.

Practic, dacă analizăm în comparație cele doua arme, putem spune că la nivelul Poliției de Frontieră Române nu s-au dispus de catre inspectorul general nici un fel de măsuri de securitate și transparență pentru concursul organizat. Nici măcar asupra solicitării noastre de a nominaliza observatori la nivelul comisiilor locale nu s-au pronunțat încă „specialiștii” IGPF, aspect ce ne alimentează temerea că membrii comisiei care elaborează subiectele vor avea posibilitatea să le dea mai departe înainte de concurs.

Chiar dacă elaborarea subiectelor nu se poate face la nivel central deoarece nu a fost constituită o astfel de comisie, reprezentanții organizației noastre au propus ca subiectele să fie elaborate de fiecare membru al comisiei, în prezența observatorilor de la organizațiile sindicale, iar a doua zi, în dimineața concursului, tot în prezența observatorilor, să fie trase la sorți întrebările din componența subiectelor. Este singura soluție care mai poate fi aplicată pentru ca polițiștii de frontieră care nu au „pile” să aibă o șansă corectă la acest concurs.

Ne punem speranța ca măcar în al doisprăzecelea ceas, chestorul general Ioan Buda, în calitatea sa de inspector general, să accepte propunerile noastre să impună inspectorilor șefi să asigure transparența prin prezența observatorilor din partea organizațiilor sindicale.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Pericol de fraudă la concursul de trecere în corpul ofițerilor la Poliția de Frontieră

Distribuie

Un răspuns

 1. Nu este POSIBILA….este FRAUDA in toata regula !
  Cum va explicati ca, dupa conceperea subiectelor seful comisiei de examen CMS SEF Paraschiv Nelu Gabi a plecat de la Universitatea de Vest si sub pretextul ca, a uitat grila de corectare la Inspectoratul de Politie de Frontiera Timisoara s-a intalnit pe drum si a dat-o familiei Bodo Sebastian si Bodo Emanuela, ambii concurand la examen.
  Familia Bodo este prietena cu d-l Stolojescu, Seful I.S.O.P Bucuresti, care la randul lui este nasul de cununie a lui CMS SEF Cumpanasu Iliuta.
  Iar cum CMS SEF Cumpanasu Iliuta a primit mita cu nemiluita de la CENAD prin intermediul agentului Bodo Sebastian chiar era nevoie de o promovare si ambii sotii au ajuns ofiteri pe cele doua locuri vacante de la PTF CENAD.
  E si ca sa vezi dupa concurs familia Bodo a luat nota 7.90
  Aproape imposibil ca ambii sa ia aceeasi nota nu ?
  Cand a iesit scandalul Bodo Sebastian a fost chemat de CMS SEF Cumpanasu Iliuta si l-a indrumat sa faca contestatie si sa i se modifice ulterior nota in 08.05.
  Familia Bodo au ocupat locurile 2 si 3 dupa concurs.
  Deci si prin urmare cine ar fi tampit sa faca contestatie la un examen pe care il trece cu brio ?!?
  Se cam leaga zic eu !
  Totul a fost organizat de CMS SEF Cumpanasu Iliuta care i-a promis lui CMS SEF Paraschiv Nelu Gabi ca o sa-l ajute sa ajunga Adjunct Inspector Sef cand el o sa fie numit Inspector Sef caci fratele lui si anume Cumpanasu Alexandru are suficiente relatii sa traga sforiile…..doar el l-a si pus Sef Sector la Moravita caci scuza-ma omul asta nu e in stare sa lege o propozitie dar sa mai ia un concurs de asemenea importanta pentru frontiera externa …
  Eu nu inteleg cum acest CMS SEF Cumpanasu Iliuta poate sa faca ce vrea si sa ia mita cat vrea si nimeni sa nu se sesizeze…
  In fine …traim in Romania si asta explica totul !!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută