Pensionarii vor putea reveni în activitate fără concurs

În urma ședinței de Guvern din 7 martie, în urma căreia a fost dezbătută situația cetățenilor din Ucraina care au fost nevoiți să-și părăsească teritoriul țării din cauza acțiunilor militare au fost stabilite o serie de prevederi ce vizează reîncadrarea personalului MAI care a părăsit sistemul. Cu această ocazie, reprezentanții Guvernului au ținut să sublinieze faptul că în prezent pe teritoriul României se află peste 80.000 de cetățeni ucrainieni, dintre care 30.000 sunt minori, și ca atare, țara noastră este pregătită să ofere familiilor refugiate soluții în domeniul educației, sănătății, muncii, protecției copilului sau protecției persoanelor cu dizabilități.(VEZI COMUNICAT DE PRESĂ)

La nivel declarativ putem considera că suntem pregătiți, însă în realitate, polițiștii aflați în timpul liber, cetățenii de bună-credință și alte ONG-uri partenere ale organizației noastre care militează pentru respectarea drepturilor persoanelor s-au mobilizat în aceste zile într-un mod exemplar pentru a-i ajuta pe refugiați, demonstrând la unison că se pot organiza fără a fi coordonați de vreo entitate guvernamentală pentru a oferi sprijin celor aflați la nevoie.

Guvernanții noștri au constatat existența unui flux tot mai ridicat de cetățeni care tranzitează punctele de trecere a frontierelor de stat, ocazie cu care, de abia la acest moment, au propus elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență, în baza căruia vor putea fi dispuse mai multe măsuri, unele dintre acestea prezentând interes pentru sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, astfel:

 • MAI va putea rechema în activitate/reîncadra, fără concurs, pe durată determinată de un an, cadre militare/polițiști care au trecut în rezervă/le-au încetat raporturile de serviciu, cu acordul acestora;
 • MAI va putea angaja personal fără concurs, pentru activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării conflictului armat din Ucraina.

Conform proiectului de OUG, constatăm că avem de a face cu soluții de formă, pentru a da bine în ochii Uniunii Europene, însă fără fond, întrucât Guvernul României își demonstrează și de această dată lipsa de predictibilitate și de asumare a consecințelor pe care un astfel de demers îl poate avea, arătând din nou ”prețuirea” de care dă dovadă față de personalul din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Astfel, în contextul menționat anterior, asemenea măsurilor dispuse în cadrul situației de pandemie, am constatat că MAI-ul nu a fost interesat să reîncadreze vreun cadru pensionar, în ceea ce privește segmentul ordinii și siguranței publice, cu atât mai mult cu cât din proiectul de act normativ ce a fost dezbătut în ședința de Guvern, putem deduce că drepturile de pensie pentru cei ce își doresc să vină în sprijinul comunității, nu vor suporta modificări, iar asta în contextul în care state, precum Polonia manifestă un interes deosebit pentru menținerea în activitate a polițiștilor care se află în prag de pensionare, propunând chiar măsuri ce vizează acordarea unor majorări salariale pentru cei ce pot și își doresc să contribuie la perfecționarea sistemului polițienesc și să îmbunătățească gradul de siguranță pentru cetățeni.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Pensionarii vor putea reveni în activitate fără concurs

Distribuie

55 de răspunsuri

 1. Pt .altii se poate reincadra oricand….pt noi cei activi de peste 12 ani ca civili angajati in MAI nu se poate face nimic…de cate ori apare cate un concurs din extern normal ca avem piedici..of of la greu faceti orice ,la noi cei care suntem exousj tot timpul nu se face nimic.Foarte dezamagit sunt.Multumesc.

 2. Am citit cu mare interes acest articol si va spun ca mi doresc din tot sufletul sa revin in rindul politistilor. Am lucrat in MAI si mi doresc sa revin im activitate. In aceasta idee, va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez.
  Am onoarea,
  Mihai Iancu

  1. Daca ai fost politist banuiesc ca cunosti prevederile Legii 360/2002. Prin rechemare in activitate nu mai beneficiezi de pensie decat de salariu. Sa zicem ca o sa stai cum spun ei in proiect un an de zile, atunci este interesant de vazut daca iti creste pensia sau ramai cu pensia avuta inainte de reincadrare. Aici e problema.

    1. Asculta prietene,acesti rezervisti pe care ii etichetezi ca bosorogi prosti sint de 1000 de ori mai pregatiti si cu bun simt, la care dv. va cam lipseste.

    2. bai ,,air wick”, cu nickname-ul asta ai vrut sa pari un dobitoc deosebit dar tot cel mai prost din parcare esti…vai saracia ta ! Du-te-n mortzii tai de scursura !

   1. La cât se minte în ziua de astăzi nu mai poate fi nimic adevărat. Așa promite toți până în alegeri și dupăia te pune să plătești taxe și impozite mai mult. Dupăia te vor fute cum vor ei , îți baga niște hârtie pe sub nas trebuie să semnezi că ești de acord cu ce scrie și te trezești cine știe cu ce ai semnat.
    Semnătura se poate falsifica foarte ușor cu un ou fiert. Da treaba asta nu o știu chiar toți că nu știu cum să îl folosească. Numai bunul Dumnezeu știe ce va mai fi și ce se va întâmpla. Nu cred că îți va da și pensie și salariu asta este vrăjeală .
    Dacă erau niște partide adevărate și o lege adevărată ne marea pensia fără a ne pune să mai umblam prin justiție. Oamenii nu mI au încredere în vorbe și vor fapte.
    Să cheme la arme pe cei aleși și cei care dorm în fotoliu și votează că mameluci.

  2. Ce funcție dețineți?! Bănuiesc că nu aveți pretenția de a beneficia de aceleași drepturi cu un polițist aflat în stradă, atât timp cât sunteți personal civil angajat al MAI!

  3. Și eu aș vrea, pensionat medica(atrofiere nerv optic, posttraumatic) din cauză că a dispărut apt limitat cu executarea serviciului, poliție demilitarizată barem medical militar.

  4. Si eu sunt in aceeasi situatie si am solicitat revenirea in activitate, dar nu am primit niciun raspuns.

 3. Probabil ca sunt mulți care vor reveni în activitate.. Problema este dacă se vor acorda salarii odată cu pensia sau pensia va fi sistată pe perioada cat vor fi activi.

 4. Acum au nevoie de noi ?Până acum am fost buni doar la tăieri de pensii și batjocoră.Ramaneti cu bine.

  1. Ești cel mai adevărat și un mare om camarade.
   Au uitat cât rău nea făcut tăind- ne salarile în 2010 și mulți din colegii monștri au plecat din sistem.
   Cu toate că adevărul spus doare dar un mare adevăr ați spus . Să ne dea bani din urmă cu dobândă cu tot și dobândă la dobândă cum fac băncile. Țara noastră România e vândută de tâlhari care au condus și de cei care sunt acum . Să îi cheme pe ei .
   Ce au făcut bine în țară și cu ceia ajutat pe români că , au știut numai să distrugă și să facă rău românilor din țară și străinătate.

  1. F frumos dle Popa. Gainile se codesc. Tara va cere, veniti sa ajutati. Nu fiti lasi. Detaliile se stabilesc pe urma in favoarea celor ce revin.

 5. Am fost polițist 27 de ani, mi-a plăcut foarte mult meseria asta, aș mai fii putut activa, am ieșit la pensie la 49 ani, încă 5 – 6 ani dar văzând instabilitatea, minciunile guvernului și a ministresei Carmen Dan am ales sa plec cu amărăciune din sistem. Mi-ar mai face placere sa-mi împărtășesc cunoștințele celor tineri încă 2-3 ani, dar nu cred ca ministerul are nevoie de profesioniști. Am activat 7ani ajutor sef de post într-o comună și 20 de ani șef de post în doua comune, răspunzând în acești ani de o populație de peste 15.000 de locuitori. Chiar mă laud de fiecare dată și mă mandresc cu asta.

  1. In general cei vechi nu sunt doriti de noii sefi. Dialogul poate fi dificil cand stii mai putin dar esti sef.
   Asa este, multi au plecat de teama si cu scarba. Carmen Dan a fk multe greseli.

 6. De ce sindicatul sau ministerul nu ia in considerare reangajarea fără concurs…mai ales cele de probe sportive, pentru cei care au plecat din sistem dar nu au vârste de pensionare ? Eu unul sunt interesat să revin între cadrele active ale ministerului.

 7. Stați liniștiți, nu vă mai agitați. Nu vă angajează nimeni, vrăjeala asta e doar să dea bine guwernul, să pară că stăpânește situația și să justifice sumele uriașe ce se vor cheltui în acest sens, începând de azi. Ca o paralelă, vă rog să-mi spuneți dacă știți pe cineva angajat de MAI pentru perioada circului din pandemie

  1. Multstimate Scarbavnice Stromeleag , nu cunoastem decat alti colegi care , la inceputurile pandemiei, atunci cand M.A.I.se plangea de lipsa personalui, au solicitat rechemarea in activitate (inclusiv Je) si nu au fost blagosloviti nici macar cu o bagare in seama.
   In buna sifrumoasa traditie mioritica, aceasta lege este o solutie pentru angajarea “nepotilor” din sursa externa.

 8. Sunt pensionar de 10 ani ,am ieșit la pensie la limită de vârstă,la cerere, datorită “sistemului nenorocit” care începuse să se deprofesionalizeze și să-și facă tot felul de “cuiburi și legături pe nepotisme, nășărisme, rubedenii” etc.Pe cei profesioniști îi puneau la muncă iar pe ai lor îi protejau și remunerau prin diverse subtilități ptr.a nu se afla dar, fiind proști se dădeau singuri de gol..!
  Cu un astfel de sistem ,nu ași mai lucra ,chiar dacă salariu ar fi cumulat cu pensia .

 9. Vă jucați cu focul/nu dați vrabia din mănă pe cea de pe gard!
  Și-au bătut joc de rezerviști!
  Sa-și facă treaba cu ce au!

 10. Cei care sunt in activitate si ma refer la politisti,nu toti dar in general in judetele Galati , Vaslui , Iasi , Bacau , Braila , Buzau si imi pare rau ca am constat asta, sunt ingimfati , plini de ei , cind te opresc in trafic si le arati legitimatia , iti spun cu tupeu si cu nesimtire ca nu-i intereseaza cine esti. Cel ce se comporta asa este un prost , un dobitoc care este prost crescut si nici nu a inteles ca noi cei ce suntem in varsta am prins timpuri foarte grele, nu am stat cu curul in masini si cu cafeaua in mina. Am mers pe jos prin ger si zapada , patrulind si tragind de lacate cu soldatul si ciinele dupa tine, am stat la ordin fara sa vociferam , eram militari ,ceea ce acesti tineri habar nu au ce inseamna si nu puteam sa raspundem superiorilor decit cu ” am inteleles , sa traiti ,,.

 11. Oare nu vedeți ca se urmărește încadrarea de persoane tinere,fără niciun criteriu.Eu zic ca este un nou truc politicianist!
  Cu respect , Ioan

 12. Și dacă mă reangajaza , îmi adaugă vechimea la pensie , la OMM ? Eu pentru 25 de zile am pierdut la OMM 5% am luat 15% ptr 20 de ani în loc să primesc 20% ptr 25 de ani. Pe 10 septembrie 2016 făceam 25 de ani și m-am pensionat pe 16 august.Dacă beneficiez m-ar interesa.

 13. De ce ați plecat daca acum vreți să reveniți se pare că ăștia sunt oamenii care latră aiurea prin postări!

 14. Eu tanar de 28 de ani , am aplicat la un concurs din sursa ext la D.O.S. in septembrie 2021 , am trecut de verificarea dosarului, sport , proba practica , proba scrisa , verificarea actelor in original , psihologic si medical ( exact in ordinea asta , cu greu si emotii ) dorind a face parte din acest sistem si sa ma alatur profesionistilor , deoarece fiind sportiv de performanta mereu am dorit sa fiu cel mai bun sau sa invat. Am predat adeverinta medicala pentru incadrare , m-au felicitat , ca dupa 1 luna asteptand sa ma sune ca totusi nu ma incadreaza ca nu sunt conform legi 360/2002 art 10 lit C !! cum adica?? la selectia dosarelor pe acest criteriu au fost respinsi 30pers .. eu am fost bun, mau trecut , mam chinuit am trecut tot , sa imi dea o palma , Iar acuma vor sa angajeze fara concurs personal?? frumos!! nu ma mai mira nimic ! Pacat ca unii chiar is doresc si dau totul , pentru a avea altii loc fara concurs

  1. prietene, e vorba de o angajare temporara, cu contract pentru o perioada de un an, deci nu cred ca te avantajeaza sa prestezi 12 luni si sa-ti dea cu bascheti-n cwr, cand nu mai au nevoie de tine. Una-i una si alta-i alta !

 15. Sunt col ( rez.) Marius Cura , fost ofiter la Compartimentul Relatii internationale al S.P.A.P.F. ” Avram Iancu” Oradea, pina la 15 martie 2021…..
  Dupa 34 de ani de cascheta ( cum zicem noi… ), 3 ani de scoala militara, arma Graniceri, 3 ani lucrati , in civilie, la Sinteza Oradea, la virsta de 57 de ani, ma ofer voluntar !
  Daca mi se pastreaza statutul de pensionar, CU DREPT DE PENSIE, adica pensia imi merge mai departe, si sunt platit corespunzator gradului, si pregatirii militare, DA, ma ofer voluntar pentru un an de zile !

 16. Am onoare să vă salut! O întrebare: pot face raport si pensionarii care au împlinit 64 de ani? Sunt interesat. Vă rog să mă anunțati. Mulțumesc!

 17. Trebuie să fie prost rău ce-l plecat la pensie și vrea să se întoarcă poate ce-i ce se topesc după slavă și nu le place liniștea ori vor sa pupe în c.. comandanții politici (puțini mai merită să ne conducă) vrei să muncești se poate aviz de vrei să o freci faci”” pe polițistul stai mai acasă lasă copii care au nevoie de serviciu babalacilor !

 18. Nici să îmi dea 3 salarii pe luna nu as veni. Daca ar venii toți foștii colegi, vin fara salariu vreo 2 ‘ 3 luni.

 19. prietene, e vorba de o angajare temporara, cu contract pentru o perioada de un an, deci nu cred ca te avantajeaza sa prestezi 12 luni si sa-ti dea cu bascheti-n cwr, cand nu mai au nevoie de tine. Una-i una si alta-i alta !

 20. Sa se organizere cat mai repede TCO, in politie am ramas foarte putini ofiteri si consider ca trebuie sa promoveze cei care au lucrat in sistem minim 5 ani, avem nevoie de ofiteri care au vechime in munca si experienta in Politie(minim 3 ani in cerceatre penala)
  Referitor la MAstre din sursa externa nu sunt de acord cu aceasta propunere, masterul ar trebuie sa fie facut de agenti de politie cu experienta de minim 5 ani
  Numai asa avem oameni pregatiti!
  Va multumesc!
  PS, Daca aveti informatii despre un nou concurs TCO, va rog sa-le postati pentru a ajuta viitori canditati sa fie cat mai bine pregatiti.

 21. Pana stabileste domn Bodde ce si cum prin ordin de ministru si norme metodologice de punere in practica…ori vom fi granita cu Ivan ori vom fi mobilizati dupa celelalte acte normative.Pacea zic eu,ar fi cea mai buna.PR si atat/

 22. Nu cred ca se vor înghesui foștii polițiștii la reangajare,,
  În 2023 se pare că prin PNNR se vor diminua pensiile celor din sistemul apărare și ordine publica,,,, atunci sa vedem ce o sa iasă,,,, Bine nu o sa fie,,

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută