Pensiile nesimtite nu sunt ale politistilor, ci ale celor din MAI

Stimabila doamna ministru, Lia Olguta Vasilescu

Politistii adevarati, cei pe care ii umiliti acum, carora le scurtati vietile prin deciziile pripite pe care le luati, nu pot avea, la fel ca dumneavoastra, privilegiul de a-si vedea nepotii mari pentru ca speranta lor de viata este mult mai mica decat a dumneavoastra.

Ne asteptam sa sezizati DNA in privinta pensiilor nesimtite ale fostilor sefi din MAI si din politie, nu sa loviti in cei care va protejeaza, care stau carne de tun in fata infractorilor cu mainile goale, in cei ale caror sotii/soti si copii isi asteapta tatal/mama acasa cu sufletul la gura. Ei pleaca la serviciu si nu stiu daca se mai intorc, ei pot devenii si eroi pentru ca sistemul, implicit guvernantii, ii abandoneaza pe campul de lupta.


Noi ne-am ales meseria de politist, este adevarat, pentru ca am crezut ca e una nobila, dar si ca riscurile ei vor fi compensate de statul roman asa cum se cuvine. Foarte multi dintre noi am rezistat zeci de ani in sistem pentru ca ne-a placut aceasta profesie, pentru ca asa am fost educati de parinti, sa urâm nedreptatea, sa fim buni si iubitori de semeni! Restul, au ramas pentru ca cei ca dvs au adus pupincurismul la rang de virtute profesionala.


Legea actuala a pensiilor militare este o lege buna, dreapta pentru politisti insa unii au interpretat-o cum au vrut, au  abuzat de functiile lor si si-au platit singuri salarii umflate ilegal. Pe ei trebuie sa-i pedepsiti, nu pe noi toti. Daca aveti un minim respect pentru vietile noastre, daca va doriti o politie puternica, protectoare pentru romani, renuntati la modificarile aduse legii pensiilor militare. Concentrati-va pe cei care fraudeaza si isi fac singuri pensii nemeritate! 


Da, pensia nu poate fi mai mare decat salariul in plata la data pensionarii, atat.  Restul sunt drepturile noastre castigate cu pretul alterarii grave a starii de sanatate, cu pretul durerii din sufletele copiilor nostri frustrati ca parintele trebuie sa plece sa apere alti oameni iar pe ei ii lasa singuri. Acum nu faceti altceva decat sa actionati intrerupatorul butoiului cu pulbere pe care sta Politia Romana.


Gradul de suportabilitate a ajuns la maxim. Politistii nu mai au nimic de pierdut. Daca o reforma dreapta a Politiei Romane nu va este pe plac, atunci o RASCOALA A POLITISTILOR o sa va bage mintile in cap si o sa va aduca cu picioarele pe pamant. Constatam ca anarhia face parte din programul de guvernare si ca nu va doriti liniste si pace sociala. Asta vreti? Asta veti primi!


Numaratoarea finala a inceput. Declansatorul are doua fire, sa vedem daca stiti pe care sa-l taiati!

Viitorul ne apartine!

Canarau Ioan, Presedinte Filiala Neamț a Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Pensiile nesimtite nu sunt ale politistilor, ci ale celor din MAI

Distribuie

9 răspunsuri

 1. Din cate imi aduc aminte, atunci cand s-au redus salariile cu 25% retinerile pentru pensii si sanatate au continuat sa se faca la nivelul salariului dinainte de reducere. A fost o promisiune a guvernantilor de atunci, sa nu ne fie afectate drepturile de pensie. Asta a dus la calcularea pensiilor ca si cand salariul n-ar fi fost redus, ceea ce da impresia ca pensiile sunt mai mari decat salariile.

 2. Sunt de acord cu dumneavoastra.Era suficient sa se renunte la acele indexari conform functiilor, care au majorat in intervale scurte aceste pensii. Este normal ca un politist sa iasa la pensie cu ultimul salariu, fara sa se transfere de la o sectie la alta, fara sa-si puna in salariu toate sporurile din minister. Se pot pune anumite restrictii .
  Este pacat ca nu se sanctioneaza nominal, pentru ca nu sunt multe persoane cu zeci de mii de lei care au iesit la pensie.Din acest motiv vor suporta toti- cei care lucreaz la temperaturi insuportabile si iarna si vara, cei care-si risca viata in orice moment. Solutiile sunt simple: masa dialogului. Nu se doreste politic. Se doreste deprofesionalizarea Politiei romane.

 3. Istoria se repeta :
  In 2010 cand politistii au iesit in strada si au strigat javra ordinara, comandantul suprem s-a suparat si a facut diponibilizari, eliminand totodata pensiile speciale.. Sa arate cine este sef…
  Acum cand cei doi lideri PSD au fos luati la intrebari ( olguta si liviu ) zgarmara iarasi la pensii.

 4. NU sunt de acord cu afirmatia: “Este normal ca un politist sa iasa la pensie cu ultimul salariu, fara sa se transfere de la o sectie la alta, fara sa-si puna in salariu toate sporurile din minister.”

  Ca sa protejezi politistii din operativ, si nu “crocodilii”, ar trebui ca pensia sa se calculeze ca media artimetica a salariilor din ultimii 5 ani de activitate, sume la care s-au poprit contributiile sociale, fara a se depasi 100% din ultimul salariu din activitate!
  Astfel nu s-ar mai face tot felul de invarteli care sa duca la marirea veniturilor, cu 6 luni inainte de a se iesi la pensie!
  Asa ar fi corect!

 5. Sunteti singurul sindicat care a luat o pozitie ferma,felicitari! Mai era de completat ca de aceeasi reducere la varsta de pensionare(max.13 ani) beneficiaza si civilii, care lucreaza in conditii speciale, vezi legea 263/2010(art.55 tabelul 2). Asa ca din punctul de vedere al varstei avem aceleasi drepturi cu ei.

  9de pensionare

 6. Pe toate postirile tv doamna ministru prezinta pensiile mari ale magistratilor militari si spune ca acestea sunt pensiile politistilor. Eu sunt politist si voi iesi in strada ca nu mai suport aceasta manipulare ordinara. Sper ca sindicatele sa sune adunarea. Acesti guvernanti a invrajbit lumea impotriva politistilor in corpore

 7. Care sindicate? Eu nu sunt membru de sindicat, dar Europol este singurul care a luat atitudine. Prolex numai misca ,normal se bazeaza pe politia locala,Snap este inert iar Coarna cere marirea varstei de pensionare pe la tv.Ce marire a varstei de pensionare, taierea pensiilor de ieri este suficienta, cine iti mai pleaca pe net de 2400 lei? Europol este un sindicat inca mic ,fara lideri care se apara pe la tv. sa-si apere membrii nu ai cum sa cresti.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută