Pensiile militare discutate cu premierul Ludovic Orban

Azi, 28 ianuarie 2020, începând cu ora 09:30, la sediul Guvernului României, o delegație a Federației PUBLISIND însoțită de Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical (BNS), s-a întâlnit cu Prim-ministrul Ludovic Orban pentru a discuta despre principalele sisteme de pensii neintegrate în sistemul public.

Pe zona sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, în raport de prevederile Legii 223/2015, Cosmin Andreica – președintele Sindicatului EUROPOL a precizat că vârsta standard de pensionare pentru polițiști este de 60 de ani, din care se scad perioadele în care polițiștii și-au desfășurat activitatea în condiții speciale de muncă.

Totodată, am indicat câteva cifre referitoare la speranța de viață care este de sub 60 de ani, la pensia medie plătită care este în cuantum de 3500 lei, respectiv de faptul că vârsta medie de pensionare este de 51 ani și 6 luni. În aceste condiții, de ce nu vorbește nimeni despre îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru a crește speranța de viață și pentru a diminua impactul riscurilor profesionale asupra sănătății personalului.

Poziția Prim-ministrului Ludovic Orban cu privire la aceste pensii a fost de a se realiza o analiză aprofundată pe aceste sisteme de pensii ocupaționale în așa fel încât măsurile legislative să vizeze extremele unor pensii care sfidează prin cuantumuri de zeci de mii de lei. De asemenea, a susținut că în programul de guvernare, partidul pe care îl conduce, nu și-a asumat abrogarea pensiilor speciale.

În acest context, chiar și în privința ordinii de zi a plenului Parlamentului, din 28 ianaurie, în proiectul de lege ce vizează abrogarea pensiilor speciale, militarii și polițiștii nu fac obiectul acestor modificări. Facem un nou apel către colegii care intenționează să se pensioneze, strict sub presiunea discuțiilor politice din ultimul timp, să nu cedeze și să ia o decizie bazată pe alte criterii decât cele bazate pe zvonuri. În cursul activității de azi din Parlamentul României, Sindicatul EUROPOL va fi reprezentat la această activitate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Pensiile militare discutate cu premierul Ludovic Orban

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută