Panica este  acea senzație de spaimă violentă de care este cuprinsă subit (și adesea fără temei) o persoană sau o colectivitate conform definiției Dicționarului Explicativ al Limbii Române, însă nu putem înțelege panica creată în cadrul MAI atunci când vine vorba de plata drepturilor salariale cuvenite polițiștilor.

“Specialiștii” din MAI care se gândesc zilnic la “bunăstarea” polițiștilor, au trimis structurilor subordonate  o circulară prin care  se solicită transmiterea hotărârilor judecătorești definitive pentru  litigiile care au avut ca obiect obligarea entităților MAI  la recalcularea salariului de bază și sporurilor de care beneficiază personalul MAI la nivelul maxim al acestor drepturi  salariale acordat în cadrul categoriei profesionale, respectiv familiei ocupaționale pentru fiecare funcție, grad, gradație, vechime în funcție sau în specialitate.

Aceștia vor să sesizeze procurorul general al Parchetului de pe lângă ICCJ în conformitate cu prevederile art. 514 din Codul de procedură civilă “pentru a se asigura interpretarea și aplicarea unitară a legii de către toate instanțele judecătorești, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din oficiu sau la cererea ministrului justiției, Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție, colegiile de conducere ale curților de apel, precum și Avocatul Poporului au îndatorirea să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție să se pronunțe asupra problemelor de drept care au fost soluționate diferit de instanțele judecătorești.”

Deși în adresa trimisă se face  referire la actele normative în baza cărora instanțele de judecată s-au pronunțat favorabil  polițiștilor, respectiv Decizia ICCJ – Completul de judecată pentru dezlegarea unor chestiuni de drept nr. 23/2016 și Decizia CCR nr. 794/2016 care sunt destul de clare referitor la  acordarea acestor drepturi cuvenite, ei bine, specialiștii noștri invocă “practica judecătorească neunitară” cu privire la aceste litigii.

După cum vă relatam, starea de panică  a specialiștilor s-a transformat în fibrilații puternice pentru că vor trebui să pună în aplicare hotărârile judecătorești definitive și irevocabile prin care drepturile salariale ale polițiștilor vor trebui reintregite, însă visteria  arată că MAI se află în incapacitate de plată.

Menționăm că  organizația noastră sindicală are un număr de  60 acțiuni în instanță   pentru aceste drepturi salariale, acțiuni deschise pentru fiecare filială constituită. Spunem asta pentru a veni în ajutorul MAI la eficientizarea numărării acestor litigii.

Pe lângă plata drepturilor polițiștilor, MAI va trebui să achiziționeze  în regim de urgență și un stoc consistent  de defibrilatoare pentru  specialiștii instituției care se chinuie zilnic și își strofoacă creierii la identificarea de soluții pentru ciopârțirea drepturilor polițiștilor.

Ghinionul Ministerului Afacerilor Interne este că polițiștii nu se vor opri aici, vor continua să își câștige drepturile cuvenite în instanță și până atunci, nu putem să le transmitem decât că afară e caniculă, iar defibrilatoarele ar putea da eroare.

CITESTE CIRCULARA MAI AICI

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Panică la MAI ! Se caută defibrilatoare!

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.