OUG pentru salariile polițiștilor. 50% din restanță achitată

Având în vedere acțiunile de protest declanșate săptămâna trecută, cât și întâlnirea avută cu ministrul Lucian Bode, a apărut proiectul de ordonanță de urgență care va fi cel mai probabil adoptat în ședința de Guvern de joi.

Este vorba despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017 începând cu 1 iunie, pe care o vom resimți la salariul lunii iulie și care însumează, în medie 374 lei net. Iar partea a doua a restanței, reprezentată de aplicarea integrală a Legii 153/2017, prin calculul tuturor elementelor salariale la noul salariu să se realizeze în luna august când va avea loc rectificarea, și pe care o vom resimți la salariul lunii septembrie Iată care este textul actului normativ:

Sindicatul EUROPOL: OUG pentru salariile polițiștilor. 50% din restanță achitată

Distribuie

6 răspunsuri

  1. Atenție! În legea 153 salariile de funcție pentru anul 2022 au incluse și gradații le de vechime precum și sporul pentru apărare și siguranță națională, sau cum se numește, de 7,5%. Dacă se vor plăti acele salarii de funcție atunci de pe fluturaș sau din salariul de bază o sa disoara gradația plătită seiarat în prezent… Diferența dintre sajsriul de funcție din prezent și cel trecut în grila legii 153 este mai mică decât valoarea gradației pentru cei care deja au gradația 7… Practic la net nu va fi nicio creștere. Poate doar pentru cei cu vechime mai mica sa fie o creștere, dar nu foarte mare dacă sporurile rămân în continuare calculate la nivelul 2018…

  2. Scuze pentru tastarile greșite.. Corecție.. Disoara=dispară… Seiarat =separat… Sajsriul = salariul.🤣
    Și o completare. Cei care în prezent au gradația la maxim ar putea chiar sa piardă puțin la net.

    1. lupta sindicală va continua cu certitudine, și o să vă rugăm să fiți alături de noi la viitoarele acțiuni

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.