„Oscar-urile” secretizate la Poliția Capitalei

Majorarea pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale acordată în cuantum de până la 50% din salariul de funcție, cunoscută în rândul colegilor și sub denumirea de „Oscar” , a fost repartizată la nivelul Poliției Capitalei sub umbrela secretomaniei și a obscurității.

Astfel, la ședința ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, reprezentanții Sindicatului EUROPOL au participat la ceea ce trebuia să fie „consultarea” privind modul de repartizare a celor aproximativ 180 de indicatori cuprinși între 30% – 50%, pentru totalul de peste 6500 de angajați ai DGPMB. În realitate, nici vorbă de consultare. Conducerea Poliției Capitalei ne-a invitat mai mult formal, să puncteze obligația impusă prin adresa IGPR de „consultare a organizațiilor sindicale”. Ședința a fost reprezentată de citirea indicatorilor pentru fiecare sector, care au fost între 17 – 20, fără însă a se menționa procentele acordate, numele beneficiarilor și cel mai important, nota de fundamentare care a stat la baza acordării acestor premii.

Nici chestorul Berechet nu s-a arătat foarte confortabil când i-am cerut să ne comunice lista nominală a beneficiarilor și procentele alocate. Pretextul refuzului a fost unul lamentabil, dar foarte actual sistemului impus de conducerea MAI, respectiv faptul că „nu ni s-a comunicat de la centru că putem pune la dispoziție aceste informații”. Cu alte cuvinte nici nu știm pe baza căror criterii s-au repartizat cei 180 de indicatori, nici de ce procente vor beneficia și nici numele fericiților beneficiari.

A nu se înțelege că printre cei nominalizați la nivelul secțiilor/sectoarelor/brigăzilor/serviciilor nu sunt colegi care într-adevăr merită această majorare. Însă pentru că în spatele lor se ascund și mulți „lingușitori” ai șefilor, conducerea Poliției Capitalei este obligată să „secretizaze” lista pentru a nu-i deconspira. O altă anomalie a fost reprezentată de nominalizarea unor șefi care nu au propus niciun subaltern pentru a beneficia de această majorare. Cu alte cuvinte, subordonații lor nu au „marcat” lucrări de excepție sau misiuni speciale, în timp ce ei, în calitate de șefi ai lor, au avut rezultate „excepționale”. Asemenea cazuri sfidează orice teorie organizațională și demonstrează fără echivoc faptul că nominalizările s-au făcut cu dedicație și nu pe principii de meritocrație.

Ceea ce se dorea a fi o recompensă pentru cei care s-au sacrificat să genereze rezultate consistente pentru instituție, a ajuns să reprezinte doar o „oportunitate” pentru ca șmecherii din sistem să își rotunjească consistent veniturile salariale. Și asta pentru că refuzul chestorului Berechet de a ne comunica procentele acordate pentru fiecare indicator, ascunde intenția acestuia de a acorda procentele de 50% pentru apropiații săi, care oricum au salariile cele mai mari iar contravaloarea majorării se poate ridica și la 3000 lei, iar procentele de 30% pentru fraierii cu funcții de execuție, care vor primi puțin peste 350 lei.

Sindicatul EUROPOL va fi perseverent și va milita la nivelul IGPR pentru a-i da „dezlegare” șefului Poliției Capitalei, așa cum a susținut dumnealui, să posteze pe rețeaua internă lista beneficiarilor pentru ca cei care la rândul lor îți doresc să fie nominalizați peste 6 luni, să știe ce rezultate trebuie să obțină.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: „Oscar-urile” secretizate la Poliția Capitalei

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Buna tare chestia cu dezlegarea chestorului.Publicarea listei va fi urmata cred ca si de un mare scandal respectiv din 180 ar fi circa 150 de ,,eroi” anonimi care nu s-au remarcat decat prin faptul ca nu intarzie la serviciu sau rostesc de cel putin zece ori pe zi,,da sefu”.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută