Ordonanța procurorului abuzator a fost infirmată

Nu cu mult timp în urmă prezentam cazul polițiștilor care au fost  amendați de către procurorul Vasilescu Mihai Laurențiu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, caz care  a stârnit indignare și dispreț atât în rândul polițiștilor, cât și al opiniei publice.

Culmea, chiar cu o zi înainte  să se judece cererile de anulare a amenzilor, depuse de cei doi polițiști din cadrul IPJ Ialomița,Ionel Mocanu și Gabriel Răducan,  la Judecătoria Slobozia, în cele două dosare a fost depusă Ordonanța prin care conducerea Parchetului Judecătoriei Slobozia a infirmat ordonanța procurorului care i-a amendat pe cei doi polițiști din cadrul IPJ Ialomița din motive destul de hilare, cel mai probabil, pe motiv că  autospeciala de poliţie l-a oprit în trafic pentru că a depăşit viteza legală şi avea ITP-ul expirat, iar toată procedura de amendare şi de îndepărtare a plăcuţelor de înmatriculare l-a făcut pe acesta să întârzie la parchet.

Potrivit unui comunicat al  Judecătoriei Slobozia, ”la termenul din data de 23.11.2018, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a depus Ordonanța din data de 22.11.2018, prin care s-a infirmat Ordonanța nr.4174/II/6/2018 emisă de procuror Vasilescu Mihai Laurențiu.Prin urmare, prin Încheierea din data de 23.11.2018, judecătorul de drepturi și libertăți a respins cererea petentului Mocanu Ionel ca rămasă fără obiect”.

Astfel ca cele două dosare de pe rolul instanței de judecată  au rămas fără obiect, amenzile ce au fost aplicate polițiștilor au fost anulate de  Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Acesta nu este singurul caz în care polițiștii au simțit pe pielea lor abuzul procurorului. De altfel, polițiștii din cadrul IPJ Dolj sunt de-a dreptul vânați de prim-procurorul de pe lângă Tribunalul Dolj. Este de-a dreptul halucinant ceea ce se întâmplă, dacă polițiștii își fac treaba sunt fie amendați penal, fie le sunt fabricate dosare pentru niște fapte inexistente.

Până acum nu am văzut nicio poziție oficială din partea Ministerului Afacerilor Interne față de aceste evenimente, deși există o obligației a instituției de a veni cu lămuriri în acest sens.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ordonanța procurorului abuzator a fost infirmată

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Polițiștii să de-a în judecată pe stimații procurori cu sprijinul sindicatului polițiștilor, să vadă și stimabilii că nu se pot juca cum vor cu polițiștii.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.