Ordonanța privind plata a 1/4 din restanța salarială a fost emisă. Continuăm acțiunile de protest

În ședința de Guvern  de azi a fost emisă emisă Ordonanța  de urgență  a Guvernului pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative prin care Guvernul României acordă un sfert din diferențele salariale restante, în vederea aplicării Legii nr. 153/2017.

Polițiștii vor primi  ca restanță sume brute cuprinse între 200 și 350 lei ( 120-200 lei net aproximativ) în condițiile în care salariile sunt înghețate de doi ani de zile, sporurile salariale sunt raportate în continuare la anul de referință 2009, adică în urmă cu 13 ani, iar prețurile la carburant, energie sau alimentele de bază au explodat în numai câteva luni. Așa cum în mod eronat s-a mediatizat în presă, aceasta nu este o  majorare salarială, ci este plata parțială a unei restanțe salariale pe care Guvernul trebuia să o pună în plată în urmă cu doi ani.

Plata acestor firimituri pe care Guvernul a decis să le acorde, vor fi puse în plată pe data de 14 septembrie.  Nu ne vom opri aici și vom avea un calendar ar protestelor până la sfârșitul anului și ne vom folosi de toate pârghiile pentru ca legea salarizării să fie aplicată în integralitate.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ordonanța privind plata a 1/4 din restanța salarială a fost emisă. Continuăm acțiunile de protest

Distribuie

15 răspunsuri

 1. Domnilor sindicaliștii,
  Nu mai continuați protestele, când la protest merg doar 500 de polițiști, înseamnă că aproximat8v peste 99% din polițiști sunt mulțumiți de salariile lor. Ce sa facă sindicatul dacă nimeni nu iese in strada. , Ia sa fi venit la București 10.000 sau 15.000 de polițiști!!.
  Câți de ka birouri au ieșit în strada când au fost organizate mitinguri?
  Câți de la OP sau Rutiera asculta de sfaturile dumneavoastră?
  Pai ce sa facă sindicatul singur fără sprijin?
  Este chiar imposibil de obținut ceva ,dacă nu ai membri lângă tine!?
  Asa ca pana când polițiști nu vor fi uniti nu vom primi ceea ce solicitam.
  PS, nu sunt membru în niciun sindicat, dar observ faptul ca sindicatul Europol se mai zbate ceva.
  Și nu uitați!!!!
  Unite vom fi puternici de neînvins!

 2. Cu pensia celor care am lucrat in structuri ca MApN si M A I ca salariati civili,apoi am devenit militari ce se ibtampla?
  Nu scoate nimeni nici o vorba !Agent

 3. Este o bătaie de joc aceasta marire,la ce explozie a avut loc în rândul prețurilor.Chiar suntem o bătaie de joc in propria tara.Avem cele mai mici salarii din Europa,dar preturi la alimente(și nu numai)ca și în Franța,Germania și alte țări cu un nivel mult mai înalt de trai.

 4. Normal polițiști sunt prmi la scandaluri la toate furaciunile și peste tot și tot polițiști sunt ultimi și cit mai rău plătiți bine ca parlamentarii primari doctori anbulantieri și alți iau salariile marii

 5. Pai voi politisti si jandarmi trebuie sa ii lasati pe escrocii si hotii de politicieni si”guvernanti ” descoperiti in fata natiuni si vor disparea ca sobolanii ,numai asa va veti recapata statutul ce il aveti si drepturile ce vi se cuvin.Cu poporul inainte veti castiga onoarea si prestigiul

 6. Un guvern de căcat. Fura bani de la politie, de la pensionari la care ne minte zilnic un amarat de ministru, vai de mama lui. Acest guvern PNL, PSD, trebuie sa plece, este incompatibil ca acest guvern sa mai rămână în fruntea tarii.

 7. Bataie de joc,lucrez in Sanatate ca auxiliar si nu sa marit salariu decat la doctori si asistenti la ceilalti nu sa dat decat firimituri,nu avem un Sindicat adevarat sa lupte pentru noi nu va lasati continuati protestele sase aplice integral ordonanta

 8. Am ieșit la pensie militară în decembrie 2021, dacă se acordă restanța de 1/4 din salariu care trebuia sa o primim în anii anteriori ,nu e corect sa beneficiem și cei ce am ieșit la pensie anul trecut pt că legea salarizării din fondurile publice nu s-a abrogat numai sa amânat. Calculul pensiei nu s-a calculat cu includerea acestui procent din lege.Multumesc!

 9. Dar perioada Ian.-Iul.2022 care rămâne restanță se plătește sau iar trebuie să îi dăm în judecată?

 10. Chiar fac mișto de polițiști. Eu zic ca trebuie efectuat controlul la trecerea frontierei de stat conform procedurilor. Trebuie blocata activitatea legal. Altfel asa își vor bate joc mereu de noi.

 11. Isi bat joc de toti dar vor cresteri la veniturile bugetului. Au mediatizat atat de mult legea 153 si soldele de acolo incat civilii au fost invrajbiti impotriva SNAOPSN cand realitatea e ca salariile sunt foarte mici pentru conditiile de munca si toate atributiile suplimentare luate prin cumul fara plata datorita demisiilor din sistem. Te mai trimit si prin delegatii, detasari etc… Nimeni nu spune ce salarii sunt defapt in acest sistem, dat oricine poate intra sa vada declaratiile de avere si sa se uite la veniturile celor de rand nu al sefilor de genul ministru, secretar, etc etc..

 12. Cei care au ieșit la pensie in lunile ianuarie-iulie sunt mai prosti? De ce sindicatele nu au cerut să se dea acești bani din luna ianuarie?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută