Ordonanța privind aplicarea grilei de salarizare a fost avizată favorabil de CES

În această dimineață ordonanța prin care salariile  polițiștilor vor fi acordate începând cu luna iunie la nivelul prevăzut în grila Legii-cadru 153/2017 (anexa VI), a fost avizată favorabil în CES urmând adoptarea în ședința Guvernului României. Pentru evitarea oricăror neclarități privind data de la care actul normativ produce efecte, având în vedere faptul că în text este specificată aplicarea “începând cu luna iunie 2023” dar există riscul interpretărilor pe principiul neaplicării retroactive a legii, inițiatorii ordonanței au decis să includă un text final clarificator, respectiv Art II de mai jos:

(1^6) Prin derogare de la prevederile art.12 alin. (2) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu luna iunie 2023, soldele de funcţie/salariile de funcţie ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute în anexa nr. VI la aceeaşi lege se stabilesc la nivelul soldelor de funcţie/salariilor de funcţie prevăzute de această lege pentru anul 2022.”.

ART.II – În aplicarea art. I, la stabilirea cuantumului brut al soldelor de funcție/salariilor de funcție/salariilor de bază ale personalului, aferent lunii iunie 2023, se are în vedere această lună, în integralitate.

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ordonanța privind aplicarea grilei de salarizare a fost avizată favorabil de CES

Distribuie

Un răspuns

  1. Când veți cere renunțarea la funcțiile agenților (agent IV, agent III, etc) și a ofițerilor și trecerea la maxim două după modelul angajaților din penitenciare? Muncă egală, plată egală, diferența fiind dată de vechime și nivelul de pregătire (studii). Sau măcar ca sporurilor să se calculeze prin raportare la o funcție pentru toți, cum este în MApN, unde sporul de salt cu parașuta se acordă în procent prin raportare la salariul de funcție al șefului de stat-major al unității.
    În Poliția Română, un polițist, dacă are funcția de agent IV, deși desfășoară activități identice cu unul care are funcția de agent I este plătit mai prost. De ce această discriminare? De ce?
    Maxim două funcții! Și la agenți, și la ofițeri!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută