Ordonanța care anulează voucherele de vacanță a fost publicată

Aseară târziu, cu puțin înainte de ora 24.00, a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța prin care Guvernul Câțu a pornit mascarada la adresa polițiștilor si a pensionarilor militari. Astfel, în Monitorul Oficial al României din data de 18.02.2021 a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2021 prin care acordarea voucherelor de vacanță/decontarea serviciilor turistice și indexarea pensiilor militare la nivelul inflației au fost suspendate pentru anul 2021.

Chiar dacă Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ și a fundamentat destul de pertinent faptul că aceste măsuri austere contravin mai multor prevederi legislative adoptate de Parlament,  statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure un trai decent, iar  per ansamblu, măsurile propuse generează scăderea nivelului de trai al populației.

Față de vechea guvernare de în urmă cu acum doi ani, coaliția aflată la putere nu ia măsuri doar ”noaptea ca hoții”, ci și în weekend sau în noaptea de Revelion. Când se pune problema tăierilor din drepturile oamenilor, când se bagă mâna în buzunarul a milioane de români pentru a se putea favoriza aciuații politic, guvernarea Câțu e foarte promptă.

Polițiștii care nu și-au decontat serviciile turistice în anul 2020, cât și cei care au efectuat aceste servicii anul acesta până pe data de 17.02.2021 inclusiv și încă nu au depus rapoartele de decont, o pot face pentru a primi sumele cuvenite. Menționăm faptul că ordonanța austerității produce efecte  doar pentru viitor, o dată cu publicarea acesteia  în Monitorul Oficial, adică 18 februarie. Chiar dacă solicitările( rapoartele) se fac ulterior datei de 18.02.2021, condiția minimă este ca serviciile turistice să fi fost efectuate anterior acestei date.

Săptămâna viitoare vom fi din nou în stradă conform calendarului stabilit, miercuri 24.02.2021, începând cu ora 10.00, vom fî în fața Palatului Cotroceni, acolo unde președintele României Klaus Iohannis susține măsurile austere promovate de Guvern, numai dacă acesta nu va fi plecat la ski pe Valea Prahovei. Vom continua să luptăm față de bătaia de joc la adresa polițiștilor și rezerviștilor militari, care în ultimii  12 ani au fost sacrificați când a fost vorba de drepturi salariale.

CITEȘTE AICI INTEGRAL TEXTUL ORDONANȚEI

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ordonanța care anulează voucherele de vacanță a fost publicată

Distribuie

6 răspunsuri

  1. “Cainii latra, ursul trece….”
    Noi toti, si cu atat mai mult angajatii MAI, isi merita soarta…. cand votezi fara cap, si nu ma refer doar la parlamentare ci mai ales la prezidentiale, “fundul” le trage… Pai sa le traga… si abia a inceput… Cireasa de pe tort abia urmeaza… Prin Iunie sau Iulie 2021 va fi chiar distractiv sa urmaresti ce consecinte are un vot “fara cap”!

  2. buna ziua, referitor la art d voastra din care reiese ca daca am efectuat concediu si avem bonuri sau facturi pana in data de 17.02.2021, beneficiem de decontul de 1450: fac parte din acea categorie de ,,norocosi,, si vreau sa va intreb unde pot gasi textul de lege din care sa reiasa ceea ce spuneti?Din experienta sunt sigur ca va trebui sa fac asta(sa le arat negru pe alb). multumesc

    1. OUG-ul publicat în 18.02 care modifica OUG 226 produce efecte pentru viitor. Iar în perioada 01.01.2021 – 17.02.2021, în cuprinsul OUG 226/2021 se prevede dreptul de a beneficia de decontarea serviciilor turistice

  3. Este regretabil ce se întîmplă în aceste vremuri atît în ce vă privește ca și categorie socială, dar și ce se întîmplă cu țara . Ar fi minunat dacă poate de acum veți trece prin filtrul rațiunii și atunci cînd alte categorii vor ieși în stradă pentru proteste iar dumneavoastră veți fi transformați în forță de “asigurare cu orice motiv a ordinii”, să nu acționați doar după principiul că ordinul se execută .
    După distrugerea cu bună știință a economiei (industrie + agricultură) statul român s-a transformat doar în perceptor . Mare perceptor . Nu face decît să culeagă dările . Pentru buget împrumută . Ce altceva să mai aducă bani, cînd totul este cenușă ??? Așa că acest STAT al României se și răzbună . Sunt niște drepturi cîștigate . De parlamentari acele “pensii nesimțite” iar pentru ceilalți bugetari, vaucerele . Au fost nevoiți să renunțe la pensii ? ce și-au zis domniile lor, lasă că vă arătăm noi, vă lăsăm și pe voi bugetarilor fără vaucere și suntem chit ; dar nu numai . Mai găsim noi ceva, că doar suntem STATUL .

  4. Si..de ce nu sunt actionati in instanta imediat inclusiv pe persoana nu numai pe functie…se stie clar ..o lege organica este superioara H.G.-urilor..simplu!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută