Ordinul privind echiparea polițiștilor a fost publicat

Așa cum v-am comunicat anterior, în cadrul ședinței Comisiei de dialog social din data de 22.12.2022 a fost dezbătută forma finală a proiectului pentru modificarea Anexei nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

Concluzia de la sfârșitul discuțiilor pe această temă a fost aceea că reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au acceptat propunerile organizației noastre referitoare la prorogarea termenului privind acordarea normei financiare de echipare până la data de 31.03.2023.

Astfel, la data de 28.12.2022 în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1262 a fost publicat Ordinul pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

După cum se poate observa, în urma modificărilor aduse actului normativ, termenul privind plata normei lunare de echipare a fost prorogată din nou, sens în care polițiștii vor beneficia de sumele lunare aferente acestui drept până în luna aprilie a anului 2023. De asemenea, polițiștii vor avea posibilitatea să indice tipul de uniformă cu care doresc să fie echipați, respectiv uniforma de serviciu sau uniforma de reprezentare, urmând ca acestora să le fie reținută din suma aferentă normei lunare de echipare, doar contravaloarea tipului de uniformă pe care l-au indicat pentru a fi echipați.

Elementul de noutate, prin raportare la prevederile inițiale ale actului normativ de reglementare, este reprezentat de faptul că polițiștii nu vor mai avea suspendată plata normei financiare lunare de echipament până în luna decembrie a anului 2024 când ar fi fost realizată echiparea completă cu noua uniformă, la acest moment colegii  noștri putând să opteze pentru o echipare parțială, fapt ce va determina inclusiv revenirea la plata normei de echipare în bani într-un termen mai scurt.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ordinul privind echiparea polițiștilor a fost publicat

Distribuie

Un răspuns

  1. Eu nu am văzut nicăieri scris de vreo echipare parțială. Mau mult, azi am stat de vb cu cineva de la Logistica și mi-a spus ca nici ei nu au primit vreo înștiințare în acest sens, asa ca ei ne vor da echipamentul complet.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.