Ordinul privind asigurarea continuității în schimbul unei majorări de 40% a fost publicat în M.Of.

Ordinul ministrului afacerilor interne privind condițiile de acordării a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, precum și activitățile pentru care se asigură continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice a fost publicat în M. Of. având numărul 78/29.06.2017.Mai jos regăsiți forma finală a ordinului cu mențiunea că lipsește condiția existenței acordului polițistului pentru efectuarea acestui serviciu dar și cu precizarea că prin acest Ordin nu a fost instituită obligativitatea executării acestei continuități. Spunem asta deoarece ordinul stabilește doar condițiile și activitățile pentru care se acordă majorarea de 40%.

În acest sens, se impune ca pe viitor, obligativitatea ca polițiștii să efectueze acest „serviciu” va trebui introdusă, cel mai probabil, în O.M.A.I. 577/2008. Cu alte cuvinte, depinde de voința polițiștilor dacă vor accepta sau nu efectuarea acestei continuități. Mai jos aveți atașată forma finală a Ordinului. Vom reveni cu detalii tehnice pe conținutul prevederilor.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Ordinul privind asigurarea continuității în schimbul unei majorări de 40% a fost publicat în M.Of.

Distribuie

11 răspunsuri

 1. Sa inteleg ca suntem platiti doar cand mergem la un eveniment cand suntem in permanenta in afara programului ? sau suntem efectiv platiti pentru toate orele de permanenta , de exemplu , schimbul 2 – de la 16-00 apoi permanenta pana la 08 , suntem platiti pentre cele 8 ore de permanenta ?

  1. La posturile de politie, cei care asigura permanenta la evenimente intre orele 16-08 (16 ore), vor fi platiti doar 8 ore pentru permanenta, din care se scad orele petrecute la evenimente, acestea urmand a fi “remunerate” cu timp liber.

 2. Buna seara,
  Se aplica si pentru personalul IGAV, IGI, IGSU, DGA, IGJR, pentru ca la o prima citire rezulta ca s-ar aplica numai la Politia Romana si Politia de Frontiera Romana.
  Consider ca ar aparea o noua discriminare.
  Cu stima

  1. Prevederilor Ordinului au avut la baza propunerile șefilor de arme. Daca nu va regasiti, inseamna ca sefii dvs au considerat ca nu se impune sa aplice aceste prevedere la nivelul institutiei. Cu alte cuvinte, in ceea ce priveste programul de lucru si resursa umana, in institutia dvs totul e „roz” .

 3. As vrea sa stiu daca aceasta masura este anulata de noua lege a salarizarii si in acest caz pana cand s-ar aplica acest spor?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută