Ordinul MAI 210 privind acordarea sporului de 75% a fost publicat

Urmare a publicării în M.of. a Ordonanței de urgență a Guvernului 99/2016, în baza prevederilor art. 7 alin. 4, sporul de 75%  pentru orele lucrate sâmbăta, duminica și în sărbători legale, se aplică corespunzător și în anul 2017, până la data de 28 februarie, data la care OUG 99 își încetează aplicabilitatea.

Adevărata presiune pe salarizarea bugetarilor abia acum va începe, în condițiile în care noul Guvern va avea la dispoziție un timp foarte scurt să iasă cu un act normativ. Sperăm ca aceste cârpeli legislative, prin care se suspendă și se prorogă de la an la an drepturi salariale să înceteze. Totuși este important să fim conștienți că doar aceste două variante există după momentul 28 februarie, o alta ordonanță de urgență similară cu cele de până acum sau legea mult promisă cu privire la salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

O ultimă observație cu privire la acest ordin de ministru, în ultimele zile am văzut disperarea unor lideri sindicali de a-și asuma emiterea acestui ordin, în condițiile în care acest document reprezintă doar o formalitate, în executarea textului art. 7 alin. 4 din OUG 99/2016. Haideți să deschidem ochii și să nu ne mai mulțumim cu firimituri, pentru că la acest moment încă nu am recuperat drepturile salariale pe care le-am avut înainte de Guvernul Boc

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

omai-210

Sindicatul EUROPOL: Ordinul MAI 210 privind acordarea sporului de 75% a fost publicat

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută